Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 24, 2014

Luin kirjan. E-kirjan.

TAAS sitä on tehty jotain ihan uutta. Luin elämäni ensimmäisen elektronisen kirjan:  Vainio, Olli-Pekka ja  Kortesuo, Katleena (2014). Diktaattorin käsikirja. Tavoitteena maailmanherruus. Helsinki: Talentum.

TEOS on hauska yritys yhdistää huumoria  vakavasti otettavaan psykologiseen ja retoriseen tietoon ihmisistä.  Preparoin itse sisältöä Politiikka-blogissani (Tästä linkistä). Tässä pohdin - suorastaan suosittelen -e-kirja-konseptia. Miksi? Eikös tällainen jälleen syvennä Suomen paperiteollisuuden ahdinkoa. Niin se tekee, harmi kyllä.

EN vetoa nyt luonnon suojeluun, vaikka tottakai oletan, että e-lukeminen vähentää monella tavalla luonnon kuormaa alkaen kirjojen painamisesta, jakelusta jne. Vetoan helppouteen lukea- mistä kaikki eivät ole samaa mieltä.

LAINASIN kirjan omalla Helmet-kortillani kirjaston nettisivuilta  https://www.ellibslibrary.com/helmet   E-kirjoja on  tietty määrä lainattavana. Varaaminen on helppoa.

Kirjan voi lainata päiväksi tai kahdeksi viikoksi. Itse lainasin kahdeksi viikoksi- mutta jos luen sen nopeammin, palautan kirjan helposti klikkaamalla virtuaalisesti. Ja jollen muista palauttaa, kirjasto imuroi lainaamansa kirjat takaisin automaattisesti.

E-kirjan  voi ladata omalle koneelle - mutta silloin tarvitaan lukuohjelma, jota minulle ei vielä iPadissani ole. Hinkuan kyllä sitä.

Luin kirjaa kirjaston sivulla ellibs-ohjelmalla. Se lataa sivun kerrallaan nähtäväksi. Sivu vaihtuu nuolinäppäimeillä. Itse voi säädellä mm. pistekokoa ja iPadia kääntelemällä rivien pituutta. Harmi kyllä tekstiä ei voi copy-pastata, mutta sivuista voi ottaa valokuvan. Hakusysteemiä ei ole. Muutaman kerran sivu jumittui, mutta vika voi olla myös minussa.

KUNHAN olen tehnyt muistiinpanot Diktaattorista syöksyn lukemaan seuraavaa e-kirjaa: Tarinan valta. Olen sen osalta varauslistan kärjessä. Hauskaa.

Ei kommentteja: