Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, heinäkuuta 08, 2014

Konttorin tyhjennys jatkuu

Koululla on kellarissa useita koppeja. Omat romuni ovat
olleet niistä yhdessä.
JOKA päivä pari tuntia.  Kauempaa ei siivousta kestä. Se käy hengen päälle. Tämän päivän suururakka oli koulun asuntolan kellarissa oleva koppi, jonne on kasaantunut  25 vuoden aikana paljon krääsää: omia papereitani, asuntoyhtiön papereita ja tietysti myös koulun kanslian papereita.

Nyt hyllyt ovat tyhjät, ja siellä on vain viimeksi mainittuja oven suussa siistissä kasassa.

Samalla kun syötin  melkoisen osa aineistoa roskalaatikkoihin, "elämä kulki filminauhana silmien ohi." Sinne menivät Jeesuksen elämä ja kuolema kuvatauluina, pääsiäisen palmunoksat, Juutalaisten raamattu ("käärö"), taululapukkeet, raittiusmateriaalin (RKL) esitteet, ensimmäisten vuosien flapit, ph-kalvoja, liikunnan opetuksen suunnitelmat, historian oppikirjasarjan materiaalit, ensimmäiset Luokanopettajan päiväkirjat, ala- ja erityiskoulun yhteysrexikauden rexeille lähettämäni rexifaxit, analyysit tuntikehyksen heilahteluista, kannanotto kokonaisbudjettiin... Paljossa ollaan oltu mukana.

Talteen poimin muutamia klassikkoteoksia ja - tutkimuksia. Raukat kosteasta käpristyneinä.  Niihin  palaan. Sekä käyttökelpoiset muovitaskut.

ILMA oli tänään upea, mutta puskin siitä huolimatta väliä kellari ja roskis kuin kone.  Myös konttorin puoli alkaa olla valmis. Pääosa roskista on heitetty pois, ja seuraavina päivinä pakkaan "aarteet" laatikkoihin, joista Ulriika ja muu Auroran väki sitten saa poimia sellaiset, joilla on vielä käyttöä.

HIEMAN haikea olo. Näissä tiloissa on tapahtunut paljon iloista ja tärkeää. Nyt on ihan hiljaista ja tyhjää. Vain koulun kello soi aavemaisesti. (Klikkaa ao. klipsiä niin kuulet....)


Opettaja-asuntola kuvattuna sisäpihan puolelta. Keskellä kuvaa koulun
kanslia. Se on entinen opettaja-asunto, johon rehtori ja koulusihteeri siirtyi-
vät about vuonna 1997, kun edellistä kansliatilaa (joka oli talonmieheltä
vapautunut asunto) tarvittiin opetustilaksi.
Auroran koulun asuntolan pihanurmikko on villiintynyt. Talo on  aivan autio. Asunnoissa ei asu enää ketään. Vain yksittäinen unohtunut lelu  on jäänyt muistuttamaan päättyneistä leikeistä.

Uusia vuokralaisia ei enää oteta. Puskutraktorit kun tulevat syyskuussa.

Ei kommentteja: