Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, toukokuuta 18, 2014

2+2
SUNNUNTAIHUOMENTA, rakas blogi. Olkoon tämän aamun lastu hieman tavallistakin henkilökohtaisempi. Toukokuusta on takana kaksi viikkoa, ja edessä saman verran. Tänään on hieno taite: täyteen työtä ahtamani viikot on selätetty, ja ainakin luvassa on leppoisampaa. On ollut pitkästä aikaa pakahduttava kiire. Mutta homma hoidettiin, joskin rimaa hipoen. Ihan omaksi terapiakseni selaan kalenteria.

Virkavaalisuma
Uuden opettajan rekrytoinyti on tosi tärkeä juttu paitsi hakijoiden oikeusturvan myös kouluyhteisön toimivuuden kannalta. Määräaikaiset opettajan tehtävät eivät täyty itsestään; on laadittava virkailmoitukset, valittava hakijat haastatteluun, pantava heidät paremmuusjärjestykseen, laadittava prosessikuvaukset jne. Toukokuun alkuviikoilla saimme täytettyä kaksi ekaluokan paikkaa, parhaillaan auki on kolme opettajan paikkaa. Hommaa ei voi panna hakuun, ennenkuin virkavapaalle lähtevä tekee virkavapausanomuksen, ja niinpä viimeisen avoimen tehtävän haastattelut taitavat jäädä kesäkuulle. Ei hyvä.

Uudisrakennuksen, väistötilojen ja muuton suunnittelu  
Tuokokuun  tärkein ja eniten stressaava  prosessi liittyy koulutiloihin. On raivattava aikaa kokouksille ja siedettävä sitä, että eri tahoilla on omia vahvoja odotuksia tilojen suhteen.  Taukotilaa on saatu suuremmaksi, mutta esim. liikuntavälinevaraston sijainti hiertää opettajia. Uudisrakennuksen osalta suunnittelukokouksissa oli hyvin jännittynyt ilmapiiri, koska rakennusvalvonta vaati isoja muutoksia mm. kattoratkaisuun. Näyttää siltä, että Uuteen Auroraan tulee huopa-peltikatto- ei maksaruohokattoa.

Järvenperän koulun yhteyteen tulevista väistötiloista on saanut hikoilla vielä enemmän. Pohjatyöt on nyt aloitettu, mutta jännitystä riittää. Toukokuun viimeisellä viikolla on vielä väistöpaviljonkeja koskevat kokous.

PURKUTYÖT alkavat siis paviljongin osalta heti kesäkuun alussa. Sitä ennen kaikki irtaimisto täytyy poistaa. Opettajat pakkaavatkin hiki hatussa tavaroita.

Toukokuun alussa meillä on ollut suunnittelukokouksia muuton toteuttajien kanssa. Viimeisellä viikolla piha tulee olemaan kuormuriliikennettä täynnä. Muuttomiehet roudaavat huonekaluja paviljongista pääkouluun odottamaan  väistötilojen valmistumista. Viikon 22 perjantaina paviljonki on tyhjä.

On tässä ollut muistamista ja suunnittelua: Missä järjestyksessä on viisainta irroittaa smartit, kantaa pois tietokoneet ja pulpetit. Yhä on auki, kuinka mm. ärjypainava savenpolttouuni saadaan talosta ulos.

Vihreän kankaan temput
Auroran koululle hankittiin muutama vuosi sitten ns. vihreä kangas, jonka avulla voidaan tehdä taustoja ja lavasteita digitaalisesti. Sitä käytettiin paitsi Vinskin ja Vinsentin kuvauksissa myös Espoon  koti ja koulu-yhdistysten yhteistyöjärjestön KoKon suvaitsevaisuuskampanjan videoclipseissä, jotka editoin mielihyvin mutta viimetipassa:-)

Ja Vinski-leffan editointi vei paljon enemmän aikaa, kuin muistinkaan. Mutta materiaali on nyt ReelOnessa, joka kokoaa sen esityskuntoon. Vinski-elokuvan juhlaesitysten järjestelyihin liittyi vielä verenpainetta nostava yksityiskohta. Vaikka Sello-salin vuokra kouluille on sopuisa (50 €/tunti), joudummekin yllättäen maksamaan vahtimestari- ja vaatesäilytyskuluja 600 €!!!

Lyhyesti: muita virkatehtäviä
Toukokuun alussa hoidettiin lisäksi paria vaikeahkoa henkilöstöasiaa, muodostettiin uudet eppuluokat. pidettiin epuille tutustumispäivät ja vanhemille vanhempainilta. Otettiin vastaa toiveita luokanvaihdoksista. Maksettiin laskuja. Esiteltiin Paasitornissa koko koulun näytelmä-konseptia.

Ja vielä ne omat muut hommat
Toukokuun alkuun osui vielä mielenkiintoisia tehtäviä, jotka eivät  liity lainkaan varsinaiseen virkaani. Oli SDP:n puoluekokous ja siihen kuuluneet sivistyspoliittisen valiokunnan työt.  Oman asuntoyhtiön hallituksen järjestäytyminen.  Oli useitakin tilaisuuksia kouluttaa omalla ajalla (virkavapaalla) uusia rehtoreita. Oli kunnia vetää EKOAY:n 40-vuotisjuhlissa katsaus 40:een edunvalvonnan vuoteen.

Hengissä ollaan :-)

Kaksi seuraavaa viikkoa 
Hyvä, että vielä on kaksi kouluviikkoa jäljellä purkaa työsumaa. Laiska töitään laskee, mutta lasken nyt kuitenkin. Vaikka työlista on kohtuullisen pitkä, tahti ei ole enää yhtä hektinen. Nämä hommat on hoidettava:
 • Avustajaresurssi on vielä auki samoin avustajien rekrytointikysymykset
 • Erään yhdistyksen 75-vuotisjuhliin kuvakooste ja siihen liittyvät kuvaukset
 • Henkilökunnan kevätkahvit
 • Johtokunnan seminaari: mm. työ- ja loma-ajat 2014-15
 • Kaupunginjohtajan koolle kutsuma esimiesfoorumi Baronassa
 • Kevätjuhlien (Vinski ja Vinsentti) järjestelyt
 • Konkreetisti muutto ja pakkaaminen
 • Lukuvuosiseminaari, jossa hahmotellaan mm. lukkareita.
 • Kolme virantäyttöä
 • NOW- nuorten elinvoimaisuus- ohjelman kokous ja  esittely nuoriso- ja liikuntalautakunnassa
 • Olen luvannut toimia Niipperin alueella EU-vaaleissa vaalitoimikunnan puheenjohtajana...
 • Rexiltä tilatut puheet
 • Todistus- ja stipendiasiat
 • Valtuuston kokous 

Ei kommentteja: