Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 15, 2014

Vinski ja Vinsentti

EN osaa sanoa montako työtuntia siihen meni: käsikirjoitukseen, suunnitteluun, kuvauksiin, editointiin.. Paljon.  Päiviä. Öitä. Aamuja. Mutta nyt viimeinen minun vastuullani oleva Auroran koko koulun elokuva on viety koottavaksi ReelOneen.

AAPELIN klassikkokirjan koulusovellus ei sujunut ihan ongelmitta. Uusi Maccini käytti uutta iMovieta, joka oli minulle liian vaikea. Onneksi talosta löytyi korkkaamaton Macci, jossa oli vanha käyttöjärjestelmä. Jännittää tosin sai, kaatuuko kone. Editoin tarinan 10 pätkään (38 sekunttia - 5 min 36 sekunttia). Yhteensä  laskin, että leffa kestää 35 minuuttia.

UMAN  tekemä musiikki on ihanaa, ja bändin ja kuoron esitys koskettaa. 3.-luokkalainen Väinö näyttelee huikeasti Vinskiä, ja Anni-Kaisa tekee uskomattoman roolityön neiti Krumeliinina. Kymmenet lapset ovat saaneet puheroolin, ja sadat näkyvät muuten vaan. Ja Sirpa Wassin pienoismalli Hömpstadista herää upeasti henkiin.

MYÖNNÄN, että projekti oli kova. Aika oli loppua kesken. Mutta nyt se on siinä. Viimeinkin. Viimeinen. Tulee vielä näitä ikävä.

PS. Team Aurora (Jukka, minä ja kolme kolmosluokalaista) piti Paasitornissa puolen tunnin session koko koulun näytelmistä ja elokuvista. Näytimme clipsejä, jututimme toisiamme siitä,  miksi se, mitä Aurorassa on tehty 25 vuotta, on arvokasta.

OLI ihanaa huomata, kuinka monen Luota Muhun- konferenssin osanottajan suu hymyili ja silmät nauroivat.

VEIN juhlan kunniaksi koko tiimin jätskille Tokoin rannan kioskille. Oli upea keväinen ilma, ja meillä kaikilla hyvä mieli. On hienoa tehdä asioita toisin, lapset ja aikuiset yhdessä.

VINSKIN ja Vinsentin leffa näytetään maanantaina  26.5. klo 17.30, 18.30 ja 19.30 Sello-salissa Leppävaarassa.

Auroran Koti ja Koulu ry. ottaa siellä vastaan DVD-kopiotilauksia.

Ei kommentteja: