Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, heinäkuuta 30, 2013

Perusta on nyt betonista

Päivitetty 2.8.-13
Päivitetty 1.8.-13
Päivittty 31.7.-13

NO niin. Viikon  viides  työpäivä alkaa olla tässä. Mitä tuli tehtyä?

Bussivuorot nyt ok
Bussivuorot Kalajärvelle on nyt betonissa. HSL ei liikahtanut. Mutta näillä nyt mennään. Laitoin koulun nettisivuille bussivuorot, joita käytämme. Niissä oli virheitä, ja tänään ne on korjattu.

Ekan koulupäivän bussivuorot 
Kyllä aikaa kului myös ensimmäisen koulupäivän bussiaikataulujen (millä bussilla kukin luokka Kalajärvelle menee) suunnitteluun. Nyt se on tehty. Niissä(kin)  oli virheitä, ja tänään ne on korjattu.

Henkilökunnassa lisää liikehdintää
Hoitelin tänään myös henkilöstöasioita. Yksi avustajistamme lähtee virkavapaalle syyskuussa. Kurja juttu. Meillä on nyt tiedossa kahden avustajan aukko. No. Seure auttaa. Tänään selvittelin vaihtoehtoja viraston väen kanssa. Ip-kerhon ohjaajakin oli kiinnostunut pestistä. Hienoa. Yksi virkavapaus piti muuttaa toisenlaatuiseksi. Tuntiopettajista tiedotettu palkanmaksuun

Joulunäytelmän synopsis on valmis
Vaikka syksystä tullee hankala, teemme kuitenkin jouluksi koko koulun näytelmän. Ihan tavallinen siitä ei tule, mutta kerron ideasta joskus myöhemmin. Tänään naputtelin tekstiä oikein molemmilla käsillä. Idea näyttää hauskalta, ja rooleja tulee paljon. Tänään löysin alkuperäisen käsikirjoituksen 1980-luvulta. Yes. 

Kouluterveydenhoitajan tila huolestuttaa
Sain emailia kouluterveydenhoitajamme esimieheltä. Laitoin viestin eteenpäin Sukoon. Jospa sekin jouduttaisi kevytparakin suunnittelua. Tänään kävin pitkään kirjeenvaihtoa kevytparakista.  Huonoja uutisia. Mutta ei anneta vielä periksi.  Mitään uutta ei kuulunut.  Ei tänäänkään. 

Koulutsekking
Tein tänään lähes koko työpäivän kotona. Kävin kuitenkin koululla tsekkaamassa tilat. Myös tänään keskiviikkona. Ja tänään torstaina. Juttutuokio talonmiesten kanssa. Hiljaista oli tänäänkin. Johanna-opettaja piipahti. Hauskaa.

Opetussuunnitelma pähkinänkuoressa 
Huomasin, että opetussuunnitelmassa on yli 300 sivua. Ei kukaan jaksa sellaista lukea. Aloinkin toteuttaa Sirpa Wassin heittämää ideaa: kirjoittaa lyhennelmä mm. vanhemmille. Työstän sitä koulun kotisivuilla pikku hiljaa. Tänään ahkeroin opsin kanssa kovasti. Samoin tänään torstaina. Ihan lyhyttä tuosta versioista ei kuitenkaan  tule. Jatkoin aamulla työtä kolmisen tuntia.

Rakennushankkeen aikataulu
Näyttää siltä, että Auroran rakennushankkeen aikataulusta (valmis syksyksi 2016) pidetään kiinni. Purku alkaa aikaisintaan  syksyllä 2014. Purun aikana ei ilmeisesti  ole mahdollista opiskella parakissa. Eli nautitaan tästä.

Virantäyttö etenee
Avoimeksi tulevaan luokanopettajan tehtävään hakeneista parhaille lähtee tänään kutsu varsinaiseen haastatteluun, johon kuulu opetustuokio. Haastattelut ovat ensi viikolla. Kolmesta kutsutusta kaksi tulee. Tiistaiksi tarvitaan nyt pieni joukko oppilaita. Tänään lähetin ohjeet kahdelle virkahaastatteluun tulevalle. Haastattelut ovat tiistaina. Jo kolme lasta ilmoittautunut marsuiksi.


Henkilökunnan tyhy-risteily
Ilmoitin tänään lähtijöiden sotut laivayhtiölle. Huomenna laitan viestejä siitä ja muustakin opettajille. Huomenna on nimittäin elokuu. Näin tehtiin. Aikataulutiedot on nyt Wilman kautta kaikilla.


Lukujärjestykset net tsekattu
Kävin  tänään läpi kaikkien luokkien lukkarit. Kyllä ne nyt ovat siinä kunnossa, että voi esittää opettajille.  Vielä kerran vamuuden vuoksi  täytyy varmistaa, että kaikki mahtuvat busseihin,

SUMMA SUMMARUM: Ei huono.
PS. Tohtori Atkinsin kuuri on syönyt sunnuntai-illasta tiistai-aamuun jo 2,8 kg. Keskiviikko- aamuna saldo oli 3 kg.  Tänään ei muutoksia. Viiden päivän saldo 3,4 kg. 

Ei kommentteja: