Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, heinäkuuta 08, 2013

Juha Hyvärisen kuolemasta jo viisi vuotta

Juha on edelleen facebookissa. Kuva on lokakuulta
2007. Laitoin juuri hänelle kaveripyynnön. 

KUN KESÄPÄIVÄ oli valoisimmillaan jokseenkin viisi vuotta sitten torstaina 27.6. 2008  saimme suruviestin. Apulaisreximme Ulla soitti. Luokanopettaja, Juha Hyvärinen oli menehtynyt äkillisen sairauskohtauksen seurauksena vain 52 vuoden iässä.

Niin se aika menee. Juha nukkui nuorena, liian nuorena, mutta hän kuitenkin elää yhä väkevästi  Auroran koulussa. Puhumme hänestä usein. Kaipaamme häntä yhä. Juha  ei  ikäänkuin ole poissa, hän on vain kuin eri huoneessa.

Viisi vuotta sitten kirjoitin näin:
" Juha Hyvärinen oli Auroran koulun tukipilareita. Hän oli pidetty opettaja ja arvostettu kollega sekä lämmin, positiivinen, avulias, huumorintajuinen ja aina hienotunteinen ystävä. Ei ollut niin tyhmää kysymystä, ettei Juha olisi jaksanut neuvoaan antaa. Hyvärisellä oli hieno taito kuunnella ja luoda ympärilleen myönteinen ilmapiiri. Juha osasi yhdistää työn ja oman elämän kadehdittavalla tavalla; Hänellä oli taito nauttia sekä työstä että vapaa-ajasta. Hän oli verraton matkakumppani. Hän matkusti mieluusti ympäri maailmaa hyvien ystävien seurassa, viimeksi muutama päivä ennen poislähtöään Italiassa. Hän osasi elää tässä hetkessä. 
Juhan poismeno jättää kouluumme suuren surun ja tyhjiön. On ollut etuoikeus saada tehdä töitä hänen kaltaisensa ihmisen kanssa."
NÄIN koen edelleen. Juhan viimeisen oman luokan oppilaat ovat juuri siirtyneet yhdeksännelle luokalle. Aurorassa oli  vielä viime  lukuvuoden ajan ikäluokka oppilaita, joka oli kohdannut Juhan opettajana. Pääosa opettajistamme on yhä Juhan entisiä työtovereita.

Olemme halunneet  pitää  Juhan muistoa esillä. Hänen  ystävänsä  ja työtoverinsa  avasivat  kesällä 2008 hänen nimeään kantavan tilin, jolle lähetetyistä varoista on  vuosittain myönnetty stipendejä mm. tieto- ja viestintätekniikassa kunnostautuneille Auroran oppilaille.  Rahaston tukeminen on kaikille avoin, kaunis tapa kunnioittaa Juhan elämäntyötä ja muistoa hänelle tärkessä koulussa.

MUISTOTILI ON SULJETTU KESÄLLÄ 2015. KIITOS KAIKILLE, JOTKA MAHDOLLISTIVAT JUHAN MUISTAMISEN HÄNEN NIMEÄÄN KANTANEIDEN OPPILASSTIPENDIEN MUODOSSA.

Jos haluat olla mukana pitämässä yllä Juhan  muistoa, voit edelleen laittaa pienen summan muistotilille: 572115-2197430. Viite 1135.

Ei kommentteja: