Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 21, 2013

Espoon rehtorit valtuustotalolla

        ESPOON rexit olvat taas  koolla valtuustotalolla. Ensimmäisenä puhujana oli sivistystoimenjohtaja  Sampo Suihko. Hän kuvaili ajankohtaisia asioita:  Näitä olivat aakkosjärjestyksessa: Budjettiasiaa: Edessä voi olla tarkistuksia * Espoon tarina tulee lähiviikkoina (kolme sivua, kuva ja viisitoista tärkeintä tavoitetta)* Kesu paikallistasolle (laajapohjainen koulutuskeskusteky valtuustoon ja julkisuuteen; yhteinen tahtotila ja reititys. Luvassa syyskuussa 2013 * Koulutustakuu ( toisen asteen koulutuspaikka, harrastus, kesäseteli) * Poikkihallinnolliset kehitysohjelmat (tähän asti työskennelty lautakuntien kautta;  uusi tapa katsotaan poikittain.

Sivistystoimessa tapahtuu  paljon mielenkiintoista. Nyt haetaaan poikkileikkaavuutta, selkeyttä haetaanb johtamiseen, roolituksiin ja vastuisiin.

         OPETUSTOIMENJOHTAJA esitteli sitten  hahmotelmia uudeksi organisaatiorakenteeksi. Ja sen jälkeen pönttöön nousi liikuntajohtaja Martti Merra. Teemana oli mm. matalan kynnyksen liikuntaa ja urheilijoiden käyttöä liikuntaan innostajina.  Sitteen kuulimme, että koulujen käyttövuorot myönnetään nyt kahdeksi lukuvuodeksi. Koulut saavat edelleen varata muutaman tunnin viikossa. Terveysasioita jatkettiin lisää. Saimme tietoiskun nuuskan käytöstä.

         MARJO Sotala saapui klo 15.30 kertomaan henkilöstöasioista. Millaisia nimikkeitä jatkossa käytetään johtamisesta.  Myös korvausten tulisi olla samat 1.8.2013. Virallisia nimikkeitä Espoossa jatkossa.
- peruskoulun rehtori (oppilaita yli 231)
- apulaisrehtori  (korvaus 668,48 €/kk, jos oppilaita 300-399; tutkitaan, voiko olla kaksikin; palkkio jaetaan).
- virka-apulaisrehtori
- koulunjohtaja (oppilaita alle 189)
- varajohtaja (jos rehtori on koulunjohtaja).

Keskustelimme myös mahdollisuudesta käyttää vararehtorin nimikettä. Asiaan palataan.

         MARJA-LIISA Heikkilä kertoi eräille koulunkäyntiavustajille palkankorotuksen. Palkkahaitari (jos on kokopäivätyö) on 1900,45 €:stra 2039 €:oon. Tieto TVA:sta Elina Grönroosille ja palkanmaksuun.

Ei kommentteja: