Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 27, 2012

Rehtori - vastuussa kaikesta

TERVEISIÄ  mereltä. MInulla oli viisi tuntia aikaa jututtaa Osaava-rahoilla palkattuna kouluttajana  Vakka-Suomen koulunjohtajia, rehtoreita, apulais- ja vararehtoreita, sivistystoimenjohtajia, Jukon pääluottamusmiestä ja myös hallinnon työntekijöitä.

YHTEENVETONA on sanottava, että kun kuuntelin itseäni, kauhistuin sitä vastuun määrää, mikä rehtoreille on ladattu - ja kuinka vähän työaikaa vastuuasioihin mm. turvallisuuteen  käytännössä  on.

Kuuntelin pienten koulujen johtajia, joilla saattaa olla vain kahden tunnin huojennus opetusvelvollisuuteen!

Kaikkea  suunniteltua ei käyty läpi. Mutta monesta asiasta puhuttiin. Erityisen vilkas keskustelu saatiin Nina Lahtisen kirjan pohjalta tehdyistä lakituntemusväitteistä.

Oli tosi mukavaa tavata tuttuja ja tutustua uusiin kollegoihin. Vakka-Suomessa tehdään hyvää työtä, ja kolmiportaisen tuen ideoista olisi meille etelän herroillekin paljon opittavaa. Paluumatkaan mahtui myös vapaa-aikaa, joka osattiin käyttää hyvin. Nauru raikui.

1 kommentti:

Sirkka Ojaniemi kirjoitti...

Hei, rehtoreilla todellakin on tuhat ja yksi hommaa annettujen, pakollisten ja itse otettujen joukossa. Se, mitä viime aikoina olen suuresti ihaillut (ja ihastuneena ihmetellytkin) on joidenkin rehtoreiden bloggailu tuiki tärkeistä asioista. Kuinka ihmeessä teillä riittää aikaa ja energiaa kasvatukselliseen, opetustyötä kehittävään ja tulevaisuuden linjoja pohtivaan kirjoittamiseen ja vuorovaikutukselliseen viestintään jopa päivittäin! Tämä pienen koulun reksi nostaa mm. sinulle, Martti, hattua ja toivottaa rentouttavaa joulua, kunhan yksi vuoden vilkkaimmista alakoulun jaksoista on hoidettu tip-tap :)