Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, syyskuuta 19, 2011

Olympia-projekti osa 2


TÄNÄÄN tuli toinen email kirjeenvaihtajiltamme Pialta ja Julialta Kreikasta. Näin se kuuluu

"Olympiakylä herää joka aamu seitsemältä rauhoittavaan ja virkistävään musiikkiin. Auringon noustessa syödään aamiaista kansainvälisessä seurassa eri puolilta maailmaa tulevien opiskelijoiden seurassa.

Ensimmäinen varsinainen opiskelupäivämme oli tiivis, monipuolinen ja mielenkiintoinen. Kuuntelimme loistavan luennon olympialaisten historiasta, suoritimme kreikan kielen lyhyen oppimäärän ja kuulimme hankkeessa aiemmin mukana olleiden koulujen projekteista. Saimme suunnattoman määrän hyviä ja hauskoja ideoita toteutettavaksi omassa koulussamme. Me puolestamme esittelimme Auroran kokemuksia päivärytmistä, siestasta, yhteistoiminnallisuudesta, draamaprojekteista, kerhotoiminnasta, TIP-hankkeesta ja erityisesti välituntilainaamosta. Liikuntarock-video sai raikuvat aplodit ja herätti suuren määrän kysymyksiä.

Koulutus jatkui stadionin nurmella ja pelikentillä lämpötilan laskettua. Ohjelmassa oli monipuolisia liikunnallisia ryhmäytymisharjoituksia, jotka saivat naurun raikumaan Olympialehdossa. Tiimityöskentelyä vahvistavat harjoitukset kehittivät yhteishenkeä, toisen huomioon ottamista, kannustamista, positiivista ja rohkeaa asennoitumista sekä kekseliäisyyttä.

Päivä oli pitkä, toimintaa luentojen, ryhmätöiden ja harjoitusten riitti 12 tunniksi. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, mieli kaikilla oli nukkumaan mennessä hyvä, energinen ja levollinen."

Ei kommentteja: