Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 29, 2011

Hyviä uutisia. Vai huonoja?

TÄNÄÄN apulaisrehtorin puhelin  soi klo 9.55. Virkamies kertoi: Auroran puisen lisäsiiven korjaustyöt käynnistyvät ensi viikolla. Sovin, että heti tiistaina. Korjaajat tutkivat lattian ja seinän raon, ja korjaavat viat. Yhdestä luokistamme vaihdetaan korkkimatto. Monen  vuoden huoli alkaa helpottaa.  Opettajakunnan, johtokunnan ja Koti ja koulu ry:n työ on kannattanut. Kiitos.

Korjaustyöt järjestetään niin, että  ne tuovat mahdollisimman vähän haittaa  lasten koulutyöhön. Luokkatila korjataan kerrallaan. Korjaus vie aikaa yhdessä tilassa noin viikon. Sen ajan luokka opiskelee  koulun muissa tiloissa, ennen muuta ATK-luokassa.

Jätämme kouluravintolan korjauksen viimeiseksi; ruokailun  järjestäminen ilman salia kun vaatii hiukka fundeerausta. Ensi maanantain YT:llä on siis suunniteltavana isoja asioita.

TÄNÄÄN on kokoontunut  Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja opetuksen lautakunta pohtimaan ensi vuoden (2012) budjettia. Jos oikein huonosti käy, on odotettavissa prosenttien leikkauksia koulujen määrärahoihin tammikuusta alkaen. Huh! Viikon kuluttua on jälleen EKOAY:n päättäjäristeily, jossa on poliitikkoja mukana. Siellä on iso vaikuttamisen paikka. Olen luvannut vetää päättäjien "pikadeitit", joten vastuu painaa. Lopullisesti budjetti päätetään marraskuussa valtuustossa.

OMAN alueemme rehtorikokouksessa tänään puoliltapäivin Kirkkojärvellä käytiin läpi myös ennakkotietoja lukuvuoden 2012-13 uusista ekaluokkalaisista. Tiedot ovat salaisia, mutta sen kai saa sanoa, että pohdittavaa riittää.  Kuinka kaikille  espoolaisepuille saadaan määrättyä fiksuimmin lähikoulupaikka?  Käymme asian kimppuun koulun porukalla maanantain YT:llä.

ILLALLA olin vielä EKOAY:n hallituksen kokouksessa OAJ-valtuutetun mandaatilla.  Mukava, ilomielinen kokous, vaikka listalla oli toki vakavia asioita.

Ei kommentteja: