Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, huhtikuuta 08, 2011

Kaksi päivää aikaa tehdä töitä

REXIN hommat ovat vähän menneet sellaiseksi, että lomaa ei oikein voisi pitää. Ennenkuin lähtee, pitäisi tehdä alta pois seuraavan viikon tiedossa olevat hommat. Ja kun palaa, on pöydällä ja emailissa melkoinen pino purettavaa.  Aikaisemmin, jos rehtori oli pois vuosiloman vuoksi neljä päivää, hallinnolliset tehtävät sai määrätä apulaisrexille, ja hän sai niistä korvauksen. Tänä lukuvuonna tehdyn uuden tulkinnan jälkeen, rexin tehtävien tekemisestä  ei saa  lisäkorvausta, vaan hommat tulee hoitaa tavanomaisella apulaisrexin korvauksella.  Ei silloin  ilkeä sysätä kuin pakolliset asiat toisen kuormaksi, kun sitä kuormaa on muutenkin apulaisrexeillä.

Mutta lomat on aihetta pitää, eikä  36 lomapäivää tahdo saada millään  sovitettua koulun loma-aikoihin. Mm. joulu- ja talvilomaa tarvitaan usein kasaantuneiden  "paperivuoren silppuamiseen". Koulujen kesätauon ajaksi jää isoja hommia uusien opettajien haastattelusta lukujärjestyksiin - joita ei voi tehdä ennenkuin tiedetään, millainen miehistö talossa seuraavana lukuvuonna on.

Kolme Iloista Rosvoa

MARINAT pois, Martti! Ollaan siis perjantaissa. Päivän Must on rakentaa  huomisten Huhti-Messujen osastomme ja varmistaa, että kaikki ne, joita teatterityöpajaan on kutsuttu myös paikalle saapuvat.

Lähdemme roudaamaan kamoja heti koulupäivän jälkeen. Ja sitä ennen kaksi ensi lukuvuoden opettajanpaikkaa on aihetta panna hakuun. Ja tsekata, onko tämän kevään avoinna olevaan sijaisuuteen ilmoittatunut uusia, muodollisesti päteviä hakijoita.

HUOMINEN  vierähtää sitten Ruusutorpan koululla. Neljä teatterileikkisessiota  Kolmea iloista rosvoa edessä, ja sitten osaston purku. Ja kummassakin päässä oppilaiden kuljetukset. Päivästä tulee varmasti tosi mukava.

Ei kommentteja: