Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 11, 2021

EKOAYN yhteistyötapaaminen









Terveisiä TEAMS-sessiosta!

Espoon ja Kauniaisen opettajien ammattiyhdistyksellä on vuosikymmenien perinteet yhteistyöstä päättäjien ja virkamiesjohdon kanssa. Huippujuttu on ollut vuosittainen Itämeren laivaseminaari, joka järjestettiin viimeisen kerran syksyllä 2019. Lokakuussa 2020 oltiin vielä satamassa turvaetäisyyksillä saman pöydän äärellä.  Nyt teamsitellään.

Siis tänään oli 90 minuutin teams-yhteistyötapaaminen. Paikalla oli EKOAY:n ja sukon johtoa sekä poliitikkoja Kokoomuksesta, SDP:stä, Vasemmistosta ja Vihreistä .Oli valtuutettuja ja ovalan porukkaa. 

Jutun juoni eteni niin, että ay-väki nosti esiin opettajien huolia, ja muut ottivat kantaa ja heittivä myös kehittämisdeioita.  Täysin yksimielisiä oltiin, että kouluilla on tosi isoja ongelmia. Koronavuosi on ollut tosi rankka. Oppilashuollon väkeä ei saada. Hyvää keskustelua käytiin siitä, että nykyinen tapa jolla koulut saavat budjettinsa ei ole reilu. Keskeneräisinä käyttöönotetut hallinnonohjelmat tekevät rehtoreista kansliatonttuja.

Tarvittaisiin lisää resursseja, mutta samaan aikaan Espoon talous on lujilla ja vielä lujemmalla, jos sote ajetaan läpi nykymallilla. Ovala on tehnyt lisäbudjettiesityksen. Peukkuja sille. 

Yli puolet ajasta keskusteltiin   Lähikoulu-projektista. Kuinka kaukana tai ainakin hämmentäviä olivatkaan hankeväen, kentän ja poliitikkojen näkemykset pilotin ja siitä tehdyn väliraportin todellisuusvastaavuudesta. Huh.  

Sanoin ääneen- varmaan turhan vahvasti kuten usein teen–että minulle oli syntymässä kuva, että jos esitetty kritiikki hankeen puutteiden poisjättämisestä raporista on totta, niin raportti on feikki, ja sehän olisi  uskomatonta. Sitten Teams kuumeni täysin :-)

Sitten loppui aika.  

Ei kommentteja: