Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 24, 2015

OAJ on the Road at Sello

LISÄÄ tällaisia päiviä, pliis! Aamulla kello 9 kuvaus Opettaja-lehden "Kasvatusajattelija"-sarjaan. Joku oli ilmiantanut minut.  Kello 10-12 tapaaminen kirkkoherra Antti Kujanpään kanssa tulevaisuustyön merkeissä. Ja sitten...

TÄNÄÄN OAJ:n kiertue pysähtyi Espooseen, Selloon. Väkeä ständillä piisasi. Kahvia ja pullia kannettiin kansalle selkä vääränä. Maistui.

MINULLE oli myyty juontajan tehtävä, ja mikä sen hauskempaa introvertille ex-luokanopettajalle kuin avoin stage. Teemana oli hyvinvointi- mutta vielä enemmän taisimme puhua pahoinvoinnista.

ENSIMMÄINEN vieraamme oli OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Hän taustoitti OAJ on the Road - movementin  lähtökohtia. Hän jälkeensä työsuojeluvaltuutettu Mervi Piirainen kertoi olevansa  kauhuissan varhaiskasvatukseen kohdistettavista leikkauksista. 

Kansanedustaja ja Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja  Sanna Lauslahti oli vahvasti sitä mieltä, että lapset ovat jo oman osansa säästäneet. Kulissessa puuhattiin jopa uutta "koulupuoluetta" yhteiseksi foorumiksi pro-koulutus-ihmisille. Yleissivistäviä opettajia edustanut  Timo Saavalainen oli laatinut perinpohjaisen puheen koulutuksen ongelmista. Mika Kraft nosti vahvasti esiin ammatillisen koulutuksen kohtuuttomat leikkaukset. Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes avasi sellolaisille huoltajien uutta pedagogista roolia. Espoon yrittäjien Jukka Niemelä avasi yrittämisen ihanuutta ja vähän kurjuuttakin. Päivän virallisista puhujista viimeisenä kuultiin kahden nuorisovaltuuston jäsenen ja lukiolaisen Ida Liljan ja Oskari Ruohosen fiksuja ajatuksia. Heidän toiveensa opettajille oli, että he näkisivät jokaisen oppilaansa yksilönä. 

MIKROFONIN ääreen saatiin lisäksi aina niin positiivinen OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka, pääluottamusmies Jukka Talvitie, rehtori Jukka Sarpila sekä Saarnilaakson koulun tämän tilaisuuden tallentaneen medialuokan taitavia oppilaita ja koulun rehtori Jukka Kuittinen

VÄEN tungoksessa oli ihana kohdata myös Auroran koulun entisiä oppilaita ja heidän vanhempiaan. Ja tietysti vanhoja tuttuja aina 1980-luvun sijaisopettajakursseilta saakka. Ajatuksia sain vaihtaa myös opetustoimenjohtaja Kaisu Toivosen ja aluepäällikkö Eeva-Kaisa Ikosen, rehtori Sari Hakolan, apulaisrehtorien Tommy Konttisen ja Hanna Mikkosen, työsuojeluvaltuutettujen Jari Nummelan ja Pekka Pikkaraisen sekä iki-ay-pomon Hannu Suntion kanssa. OAJ:sta paikalla olivat mm. Heikki Sahlman ja Riitta Silvonen.

OLI upeaa olla osa tapahtuman järjestänyttä tiimia. Kiitos mm. Hanna Iso-Kuortti, Heli Haaro ja Aki Saariaho. Melkein nyyh.

Ei kommentteja: