Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2015

Deadline lähenee: Yhdessä oppimisesta ilmestyy pian jämäkkä teos

VOI olla, että saan turpaani, kun kerron vielä keskeneräisestä projektista, mutta kerronpa kuitenkin.

TÄSSÄ on vielä muutama viikko aikaa tuottaa tekstejä huikean haastavaan teokseen yhteistoiminnallisesta oppimisesta. Lastun kuva on havainnekuva mahdollisesta kannesta. Kyseessä on siis teos "Yhdessä oppiminen- yhteistoiminnallisuuden käytäntö ja filosofia". Ja olen päässyt kyllä tosi kovaan tekijäryhmään: Martti Hellström, Peter Johnson, Asko Leppilampi ja Pasi Sahlberg.

MINUT esitellään markkinointikatalogissa näin: KT, opetusneuvos

 Martti Hellström on luokanopettaja ja rehtori, jonka vuosina 1989-2014 johtama Auroran koulu tunnetaan innovatiivisena, pedagogisesti vahvasti yhteisöllisenä kouluna. 
MUUT tekijät vastaavasti näin: Peter Johnson 
KT, sivistysjohtaja. 

Peter Johnson on soveltanut yhteistoiminnallisen johtamisen menetelmiä opettajan, rehtorin ja vuodesta 2008 alkaen Kokkolan kaupungin sivistysjohtajan tehtävissä.
Asko Leppilampi
 KM, PkO, yrittäjä, työyhteisövalmentaja. 

Asko Leppilampi on tuonut 25 vuoden ajan yhteistoiminnallisuuden filosofiaa ja toimintatapoja Suomeen rehtorina, kouluttajana, valmentajana ja tietokirjailijana.
Pasi Sahlberg 
KT, vieraileva professori, dosentti. 

Pasi Sahlberg on luonut kansainvälisen uran koulutuksen asiantuntijatehtävissä Maailmanpankissa, Euroopan koulutussäätiössä ja Harvardin yliopiston vierailevana professorina.

YHTEISTOIMINNALLISESSA  oppimisessa työskennellään - kuten tiedetään- pienryhmissä. Opettaja innostaa ja ohjaa, ja oppiessa syntyy sosiaalisia taitoja, oppimisen iloa ja positiivista yhteisöllisyyden tunnetta.

Yhdessä oppiminen-teos  on katalgin mukaan ajankohtainen, 2020-luvulle päivitetty teos yhteistoiminnallisuudesta, sen perusteista ja menetelmistä. Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä peruskouluille ja lukioille tarjoutuu mahdollisuus uudistua.

Kirjan voi lukea itsenäisesti tai sitä voi käyttää yhteistoiminnallisen oppimisen tapaan. Kirja soveltuu opettajille ja opetuksesta päättäville kaikilla hallinnon ja politiikan tasoilla.

YES!

1 kommentti:

Rauno kirjoitti...

Onnea kirjalle. Heh, ehkä ehdittiin vähän aikaisemmin. Aihetta ei kai voi pitää liikaa esillä. On minusta uuden oppimisen ydintä. Uusi ops todella viittaa yhdessä oppimiseen. Toivottavasti koulut ottavat koppia.