Kirjoja

Kirjoja

torstaina, marraskuuta 13, 2014

Ai, että 2010-luvun radio ärsyttää!

EN tiedä, mitä itselleni on tapahtunut, mutta yht´ äkkiä en enää ole  jaksanut kuunnella radiosta musiikkivirtaa. Varsinkin autoa ajaessani.

Rupesin kaipaamaan puheohjelmia. Etsin ja löysinkin muutaman kanavan, joka sellaista lähettää, mm. YLEpyheen, RaPun ja Yleykkösen. Muillakin kanavilla on toki puhetta, mutta pääosin levyjen välissä.

Osuin muutamiin hauskoihn puheohjelmiin mm. Alivaltiosihteerin viisiminuuttiseen. Aristotelen kantapäähään. Ja Uutisiin- nekin ovat muuten lyhentyneet huikeasti.  Mutta muutoin tulin lähinnä vihaiseksi.

JOKIN oli oleellisesti radiotyössä muuttunut. Puhe on nyt pääasiassa improvisointia, lehtien otsikoista irroittelua,  keskinäistä höpötystä ja erilaisia päättömiä "ihmiskokeita". Vakavista poliittisista teemoista toimittajile riittää toinen toimittaja haastateltavaksi.

Ja samoja lyhyitä ohjelmapätkiä ajetaan jatkuvasti uusintoina. Eilenkin minulle kerrottiin uusina asioina, kuinka kannattaa valmistautua edessä olevaan juhannukseen. Kyseessä oli uusinta kesältä 2011. Hei C´mon.

KUINKA kaipaankaan hyvin käsikirjoitettuja ja huolella tehtyjä asiaohjelmia, kuunnelmia, haastatteluja. Missä on radioväen kunnianhimo.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä! Kaikki kunnia Yle Puheelle! Sieltä tulee toisinaan hyvää asiaohjelmaa.