Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, lokakuuta 12, 2014

Hälsningar från Stockholm!

BORTA bra men hemma bäst. Niinhän sitä sanotaan, silloinkin kun reissu on ollut verraton.

Kaunis kiitos kaikille matkatovereille ja matkan järjestäjätahoille, sillä tämän syksyinen EKOAY:n päättäjäristeily oli tosi monin tavoin onnistunut.

Hieno coctail tärkeitä asioita ja yhdessä viihtymistä. Ruoka oli aivan vimpan päälle. Ja seura.

Laivalle oli saatu jälleen kerran poliitikoista kova lautakunta- ja valtuustotason edustus sekä virkamiehistä Sukon terävin kärki. Monelle myös se, että sai jutella OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen kanssa, oli hieno kokemus.

LAUANTAIKSI EKOAY oli tilannut aivan upean sään Tuhkolmaan. Aurinko paistoi. Soppateatterin kalakeitto oli maukasta, ja kahden nuoren näyttelijä-muusikko-laulajan  esitys "Hellsingland- en vuxen-version" aivan huikea.

Viikonlopun puhutuin edunvalvonta-asia liittyi Espoon liikelaitosjärjestelmään, jonka jatkuvat yksipuoliset hinnannostot uhkaavat syödä määrärahat koulutoimen ydintehtävältä: opetukselta. Yhden jääkaapin siirron hinta on kuulema 2000 €. Taulun paikan vaihto 400 €. Uskomatonta. Moni kaipasi paluutta vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin kouluilla mm. oli oma talonmies. Paljon puhutti myös ns. väestövastuumalli (jonka nimi tultaneen vaihtamaan).

Jukka Sarpila antaa ohjeita ja Olli Luukkainen vastaa
kysymyksiin.
OLI nastaa nähdä kerralla näin monta hyvää ay-toveria ja kolleegaa,  muistella menneitä  ja  hahmotella tuleaa. Ja kuulla tuoreimmat koulujen kuulumiset.

Samalla laivalla oli muuten Vantaan porukassa mm. Luokanopettajaliiton entinen puheenjohtaja Martti Mäkelä. Oli ne aikoja.

Ei kommentteja: