Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 06, 2014

Espoolaisrexit Dipolissa: toinen päivä

ESPOOLAISREXIT jatkavat seminaarinpitoa  Dipolissa. Aamun avasi opetustoimenjohtaja Kaisu Toivonen. Kertaamme sukon organisaatiouudistusta kipupisteineen, Sukon omaa tarinaa ja mm. tämän vuoden tuloskortin haasteita.

AAMUN toinen osuus käsittelee kielitietoisuutta, joka on yksi  uuden opsin ideoita. Oikein vahvasti yksinkertaistaen kysymys on siitä, että kielellä ei vain opeteta, vaan kieltä tarkastellaan myös kielenä. Tekstiä tarkastellaan tekstinä. Puhutaan puhumisesta jne.

Jukka Kuittisen ottama taidekuva innokkaasti kuuntelevasta Martista.
KIRKKOJÄRVEN koululla on kehitetty ns. kielitietoisia työtapoja (mm. samanaikaisopettajalla kielellinen rooli, aineenopettajalla sisällöllinen). Rehtori Kari Louhivuori  nosti esiin rehtorin arvojen merkityksen. Haluammeko auttaa lapsia?

Pienen tauon jälkeen rexit saivat pohtia, miten eilen kuultu opiskelijahuoltolakiuudistus konkreetisti vaikuttaa koulun toimintaan. Vielä ennen lounasta puhui perusopetuslinjan päällikkö Ilpo Salonen toimintakulttuurista.

LOUNAALLA oli hyvin maustettua kanaa ja jälkiruuaksi suklaata ja kirsioita. Maiskis.

NYT alkaa iltapäivän sessio. Opetuspäällikkö Elina Rönkön johdolla pähkäillään tuntijakoa, kieliohjelmaa ja painotettua opetusta. Mielipiteet jakautuivat.

KELLO 16 Tapio Erma veti seminaarin yhteen hyväntuulisella tavallaan. Se oli siinä. Viimeinen rexi-seminaarini.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs rehtoriporukka suhtautui tietoon unohtuneesta rahahakemuksesta?

Martti Hellström kirjoitti...

Vakavina mutta varsin hienotunteisesti.