Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, maaliskuuta 27, 2012

Nokka pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä :-)

OLEN luonteeltani  optimisti. En jää möyrimään murheisiin. Ikävätkin  asiat yleensä ratkeavat, kun keskittyy etsimään ratkaisua.

Joskus on  kuitenkin kurjia päiviä. Kurja päivä on sellainen, johon kasautuu ikäviä ja harmittavia asioita niin, ettei siihe oikein muuta mahdu. Ja vielä kurjempi on päivä, jossa  ikävät asiat ovat sellaisia, ettei niiden ratkaisu ole omissa käsissä eikä ainakaan tarpeeksi nopeasti.

EILEN  saattoi olla sellainen päivä. Esiin nousi huolia oppilaista, perheistä ja talon oman väen hyvinvoinnista. Elämä on välillä todella kovaa.  Mutta periksi ei  anneta. Pilkotaan haasteet syötävän kokoisiksi. Pyyhitään pölyt olkapäiltä ja jatketaan matkaa. Askel kerrallaan.

Niinpä mm.  lähetin opetustoimenjohtajalle kirjeen, jolla yritän jälleen kiirehtiä sisäilmamittauksia myös kivitalossamme.  Joitain huoltajia vaivaa - ihan perusteltu- epätietoisuus  luokkatilojen turvallisuudesta. Se on  saatava  poistettua.  Kuuntelin a) huolehtuneita ja b) tuohtuneita ihmisiä livenä ja puhelimessa. Laadin ohjeistuksia ihmisille, jotka ovat joutuneet  tukaliin  tilanteisiin.

REXIN hommiin kuuluu luontaisetuna paljon ikävien asioiden selvittelyä ja sietämään opettelua (kuten kollegani Eero Väätäinen osuvasti sanoi).  Tuollaisten asioiden  sekaan on tosi tärkeää  raivata tilaa iloisille, energiaa tuoville asioille. On tosi tärkeää huomata  pienet, kivat asiat. Niinkuin se, että saimme katsottavaksi Vinskistä 60-luvulla tehdyn tv-leffan.  Tai, että sai kunnialla pidettyä eilen neljä kehittämiskeskustelua. Tai se, että luokanopettajan virkavaalit menivät Aurorassa rehtorin esityksen mukaisesti. Päätökset menevät vielä laillisuusvalvontaan lautakuntaan 12.4. Tai, että olen loppusuoralla 100 suuren kasvattajan käsikirjoituksen ensimmäisen version kanssa.  Oli jälkeen tosi energisoivaa käydä  kahvilla Siltavuorenpenkereellä ja kuunnella viisaan emerituksen ajatuksia.

EIKUN aamusaunan kautta töihin, ensin valvomaan poikia uimahallin suihkutiloihin, sitten koneen äärelle naputtamaan tärkeitä papereita, sitten valmistautumaan Auroran alueen  kasvattajaverkon tapaamiseen, sitten iltapäivällä koulun jälkeen EKOAY:n hallituksen kokoukseen ja päivän pisteeksi vielä kevätkokoukseen.

Ei kommentteja: