Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, elokuuta 10, 2010

Tänään MTV3:n "Huomenta Suomessa" klo 7.50

OAJ:n uusi pj. Olli
Luukkainen. Ehkä yksi
parhaista kuvista Ollista on
tämä Iltalehden netti-
sivuilta lainattu.

LAURI KARHUVAARA (veikkaan) haastattelee OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaista  aamulla televisossa klo 7.50. Teemana ovat "Kodin ja koulun yhteiset pelisäännöt". Tärkeä teema.

OAJ avasi  pari päivää sitten lukukauden nostamalla esiin vakavia kodin  ja koulun yhteistyön ongelmia mm. opettajiin kohdistuvia kohtuuttomia odotuksia ja uhkauksia oikeudenkäynneillä.  (Osakiitos kärjistyksistä taitaa  kuulua toimittajille). Avausta seurasi melkomoinen keskustelu; kummat ovat mänttejä vanhemmat vai opettajat.

Mm. Suomen Vanhempainliitto oli hämmästynyt avauksesta, ja lähetti seuraavana päivänä  oman tiedotteensa. Siinä  opettajia oikeudella uhkaavia vanhempia yksittäistapauksina.

Eilen OAJ ja Suomen Vanhempainiliitto ovat pitäneet yhteistä palaveria, ja on jännä kuulla, millaisen muodon tärkeä yhteistyön kehittämisen teema on nyt saanut.NAPAKKA haastattelu. Rakentavaa, positiivista puhetta kodin ja koulun yhteistyön tärkeydestä. Sekä siitä yhteistyötä joskus haavoittavasta tosiseikasta, että opettajan on kaikissa ratkaisuissaan ajateltava paitsi yhden oppilaan myös koko ryhmän etua. Ja ratkaisu on tehtävä heti. Erityisesti pidin Luukkaisen vastauksesta, että suhteessa lapsiin opettaja on liideri. Suhteessa vanhempiin yhteistyökumppani.  Ehkäpä tämä välillä rajulta tuntunut keskustelu "uusavuttomista" ja "opettajia oikeudella uhkaavista kohtuuttomista vanhemmista" tuottaa lopulta hyvää hedelmää?  Joka tapaksessa OAJ ja Suomen Vanhempainliitto ovat käynnistämässä yhteisten pelisääntöjen hiontaprosessin.

Olli Luukkaisen mukaan porukka aloittaa työn hyvässä hapessa.  Näin minäkin näen. 

Ei kommentteja: