Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, elokuuta 02, 2014

Ensimmäinen päivä eläkeläisenä

NO niin. Kauan odotettu ensimmäinen päivä eläkkeellä on nyt koettu. Miltä tuntuu? kysyi puolenkymmentä tuttua. Mikäs tässä. Kauppakeskuksessa muitten eläkeläisten kanssa tukkimassa pullonpalautuskonetta. Vähän ostoksiakin. Edullinen lounas Hesburgerissa. Ei mitään erikoisalennuksia eläkeläisille missään. Höh!

LASKUJEN maksua. Pikkuiset viikkorahat lapsenlapsen tilille. Missä se eläke oikein viipyy?  Oikein jännittää tuleeko se kuun alussa (kunnan eläkkeet) vai kuun lopussa (valtion eläkkeet). Ja kuinka suuri se lopulta on? Mistä kannattaisi karsia. Eläkeläinen lopetti eläkesäästämisen. Eikä tilannut taas yhtä uuttaa lehteä, jota nuori salolainen tyttö sujuvasti paperista käsikirjoitusta lukien yritti myydä.

SITTEN eläkeläinen touhusi politiikkaa ja haukkui suljetuissa fb-ryhmissä omaa puoluettaan. Eläkeläiset ovat sellaisia, kiukkuisia. Mutta teki toisaalta tunnollisesti vaalimainoksen isolle porukalle.

VAIMO keksi eläkeläiselle hommia. Kukkien kastelua. Mattojen ravistelua. Ja kun huusholli oli siivottu, eläkevaari lähti mopoajelulle (tai oikeasti vespa-ajelulle) Pappa-Tunturi-tyyliin.

SELLAINEN päivä. Huomenna on ihan  erilainen. Eläkeläiset matkustavat. Niin nämäkin. Eläkeläiset muistelevat nuoruutta. Niin nämäkin. Eikun kohti Liverpoolia etsimään Beatleseja. Ja tietysti toisen eläkeläispariskunnan kanssa. Palataan eläkeläisasioihin, kun palataan. Hyvää elokuun alkua kaikille.

Ei kommentteja: