Kirjoja

Kirjoja

torstaina, elokuuta 08, 2013

Espoon rexit koolla

TÄÄLLÄ sitä taas ollaan Meripuistossa kaikki Espoon rexit. Suunnitellaan lukuvuotta ja luodaan henkeä.

Opetus- toimenjohtaja avaa Espoon tarinaa. Käymme myös läpi Espoon koulutoimen historiaa.

Kello 10.10 rexit pohtivat tarinalle jatkoa  vuoteen 2017 saakka. Mitä pitäisi kehittää? Rexit ideoivat mm. IT-taitojen vahvistamista, normaaliuden käsitteen venyttämistä, opetus- näkemyksen hiomista, panostamista sosiaalisiin taitoihin, perheiden tuen  koordinointia...

Kello 10.30  hallintopäällikkö antaa ohjeita mm. väkivaltaisten lasten kohtaamiseen.  Opettajien kannattaisi ainoa pohtia vielä kerran, onko välttämätöntä käyttää fyysistä puuttumista. Opettajien kanssa kannattaa käydä sukon ohje (sitten kun laki menee läpi).

Klo 10.55 puhuu kehittämispäällikkö. Puheenvuorossa oli neljää teema: (1)  Huoli peruskoulun päättätodistusten vertailta-vuudesta. Yhteen lukioon tulee oppilaita jopa 40:sta yläkoulusta. (2) Koulukohtainen budjetti.  Rahat tsekataan 20.9. tilanteen mukaan    Kävimme myös läpi sisäisen tarkastuksen antamat suositukset. (3) Oppilaaksioton päätökset Wilmassa tehdään ensi keväänä sähköisesti. Vanhemmat saavat tiedot yhtä aikaa. (4) Haasteeksi peruskouluille  hän esitti eritysluokille sijoittamisen kasvun.

Kello 11.12 opetuspäällikkö kertoi: "Normaaliuden käsitteemme on liian suppea."* "  Pois-lähettämisen kulttuuri elää!" *  "Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen." * "Pysytään luovina ja innostuneina. Jotta oppilaatkin olisivat."

REXIT kuvataan kello 11.30. LOUNAS on klo 12-13. Sitten ohjelma jatkuu taas.  Lounas oli maukas. Kalkkunaa, juustoja, parmankinkkua, salaattia.

Kello on  nyt 13.10. Henkilöstöpäällikkö avaa ajankohtaisia asioita. Työaikakokeilut kuuluvat niihin. Ja rexien työajan seurantakokeilu on sellainen. OVTES on voimassa helmikuun loppuun saakka. Toiveena on  käynnistää syksyllä kolmen koko  koulun vuosityöaikakokeilu.

Kello on nyt 13.30. Nyt puhutaan taksikyydestä. Yli 850 lasta tulee kouluihin takseilla.

Kello 14.10 on puhuttu nivellyksestä esiopetuksesta kouluun ja alakoulusta yläkouluun. Koulujen halutaan toimivan tasalaatuisesti. Siksi on tehty toimintamalleja mm.
huoltajatapaamisiin,  dialogiseen vanhempainiltaan,  koulutulokastapaamisiin, kasvatusverkostoon ja
tiedonsiirtopalavereihin.

Kello on nyt 14.40. Apulaisopetuspäällikkö kertoi opsin aikataulutuksesta. Koulukohtainen työ ajoittuu lukuvuoteen 2015-16. Luvassa on paljon koulutusta.  Koulutuskalenteri on Fronterin suko-huoneessa. Webinaareja on tänä lukuvuonna kolme. Michael Fullan tulee Espooseen  25.9. Kustakin koulusta pääsee rexi ja yksi joryn jäsen. Hieno juttu. Lopuksi mainostettiin myös IT-koulutusta.

Päätöskahvien jälkeen motoristi-rexiletka ajeli kauniita rantateitä pitkin limulle  Haukilahden uimarannalle. Kerta kaikkiaan upea kesäilma.

Ei kommentteja: