Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, elokuuta 16, 2016

Viisaita ajatuksia. Osa 5. Heli Haaron kuusi pointtia

SUOMALAINEN  koulu tarvitsee viisaita ajatuksia. Avasin viime viikolla  tässä blogissa sarjan blogilastuja, johon pyydän arvostamiltani koulumiehiltä ja naisilta heidän konkreetteja ehdotuksiaan siihen, miten kunnan tasolla voidaan vastata tämän ajan uusiin haasteisiin.

Numerolla viisi esittelen tänään espoolaisen Heli Haaron 6 pointtia. Heli on kaksoiskelpoinen luokanopettaja, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori sekä  apulaisrehtori.

Helillä on pitkä ja monipuolinen kokemus myös opettajien edunvalvonnasta lähes kaikilta sen tasoilta. Hän on ollut jo vuosia Espoon ja Kauniaisten opettajien ammattiyhdistyksen puheenjohtaja.  Heli on myös tuore OAJ:n valtuuston puheenjohtaja, mikä tehtävä oikeuttaa istumaan OAJ:n hallituksen kokouksissa, siis pääkallonpaikalla.

Tässä  Helin kuusi pointtia
  1. Koulutuksen arvostus. Budjetista päättävien arvostus koulutusta kohtaan, niin että opetuksen resursseihin satsataan suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti.
  2. Terveelliset koulutilat. Korjataan välittömästi huonokuntoiset koulutilat sekä ennakoidaan tarkastuksilla tulossa olevia sisäilma- ja homeongelmia.
  3. Oppilaalle opettajan aikaa. Riittävän pienet ryhmäkoot ja riittävästi opettajia. 
  4. Erityisopetuksen resurssit. Erityisopetuksen järjestelyihin joustavuutta ja resursseja nopeisiinkin toimenpiteisiin, sosiaali- ja terveystoimen sekä opetustoimen yhteistyö erityisen tärkeää. 
  5. Hyvinvoinnista huolehtiminen. Oppilaiden ja henkilöstön hyvinvointi, positiivinen lähestymistapa asioihin sekä resurssien lisääminen oppilaanohjaukseen tuottavat tulosta tulevaisuuteen.
  6. Esimiestyön tärkeys. Rehtorien työn tukeminen ja johtamisjärjestelmän kehittäminen on koko koulun etu.
Mitäs ajattelette?

MUUT sarjan viisaat ajatukset löydät blogin oikeasta palkista a) hae- gadgetista  hakusanalla viisaita ajatuksia  tai b) klikkaamalla tunnisteet -gadgetista sana viisaita ajatuksia.

Ei kommentteja: