Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, elokuuta 12, 2016

Viisaita ajatuksia. Osa 1 Kari Kinnusen 6 pointtia

SUOMALAINEN  koulu tarvitsee viisaita ajatuksia. Aloita tässä blogissa sarjan blogilastuja, jossa pyydän arvostamiltani koulumiehiltä ja naisilta heidän konkreetteja ehdotuksiaan siihen, miten kunnan tasolla voidaan vastata tämän ajan uusiin haasteisiin.

Ensimmäisenä esittelen Kari Kinnusen kuusi pointtia. Kari on kokenut opettaja; takana on vuosikymmeniä luokanopettajana ja erityisopettajana. Parhaillaan hän on Vantaalla päätoiminen työsuojeluvaltuutettu. Viimeiset vuodet hän on toiminut OAJ:n varapuheenjohtajana ja YSIN puheenjohtajana. Työ edunvalvojana jatkuu vielä TUPA-toimikunnassa.

Tässä Karin kuusi pointtia
  1. Resurssit ja tilat kuntoon. 
  2. Vuosiluokaton alkuopetus (2-3 v), yhteissolussa ja yhteisopettajuudella. 3. luokalle siirrytään joustavasti, mutta vasta kun alkuopetuksen perusoppimäärä välineainessa on hallussa. Vielä parempi on , jos saada vuosiluokaton esi-ja alkopetussolu.
  3. Vahva elatuen panostus nimenomaan alkuopetukseen. Luku- ja kirjoitustaito ehdottomasti kuntoon.
  4. Ylemmillä luokilla eroon putkinäköisestä siilo-opetuksesta.  Tehostetaan ohjausta  perusopetuksen viimeisillä luokilla. 
  5. Luovutaan turhasta lomaketyöstä ja saadaan näin isää aikaa opetukseen.
  6. Lähdetään rohkeasti mukaan jo 2017-18 alkaviin vuosityöaikakokeiluihin.
Mitä ajattelette?

MUUT sarjan viisaat ajatukset löydät blogin oikeasta palkista a) hae- gadgetista  hakusanalla viisaita ajatuksia  tai b) klikkaamalla tunnisteet gadgetista sana viisaita ajatuksia.


3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Komppaan ihan kaikkia näitä ajatuksia kuutosta lukuunottomatta, sillä siitäpä en tiedä mitään. Mutta opettajien työaika ja palkkaus tarvitsevat täyden remontin.

Lea Tornberg kirjoitti...

Kyllä kiitos - kaikki kohdat saa kannatukseni! 😊 👍

First Class Person kirjoitti...

Hyviä pointteja, Kari! Vuosiluokaton alkuopetus, kyllä. Ikätoveruus kun ei ole tae oppimisen ja muun edistymisen kulkemisesta samaa tahtia.
T. Minna V.