Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, elokuuta 13, 2016

Viisaita ajatuksia. Osa 2. Matti Sippolan kuusi pointtia

SUOMALAINEN  koulu tarvitsee viisaita ajatuksia. Avasin eilen tässä blogissa sarjan blogilastuja, johon pyydän arvostamiltani koulumiehiltä ja naisilta heidän konkreetteja ehdotuksiaan siihen, miten kunnan tasolla voidaan vastata tämän ajan uusiin haasteisiin.

Numerolla kaksi esittelen tänään seinäjokisen Matti Sippolan kuusi pointtia. Matti on juuri opetusneuvoksen arvonimellä tunnustettu, Rauman OKL:stä 80-luvulla valmistunut luokanopettaja. Edunvalvonta imi hänet jokin aika sitten rehtorin tehtävästä päätoimiseksi opetusalan luottamusmieheksi. Matti toimi Suomen luokanopettajien puheenjohtajana huikeat 10 vuotta. Hän on myös pitkäaikainen OAJ:n valtuuston jäsen. Hän on istunut mm. OAJ:n valtuuston puheenjohtajistossa ja koulutuspoliittisessa toimikunnassa -  ja istuu parhaillaan  OAJ:n hallituksessa.

Tässä Matin kuusi pointtia

  1. Perusopetuksen kivijalkaan, alakouluun, tarpeeksi panostuksia
  2. Lukeminen, kirjoittaminen ja matematiikka keskiöön
  3. Liika byrokratia karsittava, opettajan saatava tehdä sitä työtä, mikä on koulun ja opettamisen tarkoitus
  4. Erityisluokkien alasajo pysäytettävä, liika integraatio ei ole kenenkään etu
  5. Opettajankoulutukseen saatava lisää miehiä, hinnalla millä hyvänsä. Varsinkin pienillä paikkakunnilla miesluokanopettajien puute on katastrofaalista
  6. Koulujen piha-alueet rakennettava lähiliikuntapaikoiksi, näin oppilaiden liikkumista ei voi estää. Samalla lähiliikuntapaikka palvelisi perheitä vapaa-ajalla ja jopa kesäasukkaita kesäisin.
Mitäs ajattelette?

MUUT sarjan viisaat ajatukset löydät blogin oikeasta palkista a) hae- gadgetista  hakusanalla viisaita ajatuksia  tai b) klikkaamalla tunnisteet gadgetista sana viisaita ajatuksia.

Ei kommentteja: