Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, helmikuuta 28, 2009

Mitä vanhemmat ajattelevat, jos koulu täyttyy?

HUHTIKUUSSA opetuslautakunta tekee tärkeän päätöksen: Kuinka monta ekaluokkaa kuhunkin kouluun otetaan. Erityisesti Espoonlahdessa käydään kuumana, kun osa oppilaista joudutaan sijoittamaan toiseen kouluun kuin siihen, johon on lähin matka.

MITÄ vanhemmat ajattelisivat, jos meillä olisi Lippajärvellä samanlainen tilanne? Että ekaluokkalaisia olisi tulossa enemmän kuin kaksi luokallista (joka meille niukin naukin mahtuu, koska talo on jo tupaten täynnä). Korostan, että tässä vaiheessa ei oikeasti tiedetä, kuinka monta oppilasta Auroraan on tulossa, mutta siitä huolimatta, olisi mukava kuulla vanhempien ajatuksia.

KÄYTÄNNÖSSÄ vaihtoehtoja olisi tuollaisessa tilanteessa kolme:
(1) Kouluun otetaan kaksi luokkaa eppuja (maksimikoko 50, johon kuuluisi myös luokallejääneitä), loput ohjattaisiin muihin kouluihin, ennen muuta Karamzinin kouluun, mahdollisesti myös Kauniaisten Mäntymäkeen.
(2) Kouluun otetaan kolme luokkaa eppuja (maksimikoko 3* 25= 75). Kuudennet (tai ainakin yksi) luokat siirrettäisiin yläkouluun, ehkä Järvenperään, ehkä kukin eri kouluun.
(3) Kouluun otettaisiin kaikki uudet eput, luokkakokoa suurennettaisiin ehkä 30:een, kummallekin luokalle palkattaisiin kaksi opettajaa. Kutosetkin jatkaisivat omassa koulussa.

OIKEAN PUOLEISEEN sarakkeeseen on avattu viikon ajaksi kysely, jossa voi valita noista vaihtoehdoista. Tällä kertaa kysely on nimenomaan suunnattu oppilaitten vanhemmille.

MUITA ideoita tai ajatuksia tällaisen tässä vaiheessa fiktiivisen tilanteen varalle, voi jättää tähän blogiin (klikkaa "kommentit") tai sähköpostilla rehtorille martti.hellstrom (at) iki.fi

Ei kommentteja: