Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, helmikuuta 14, 2009

Lo-liiton hallituksen kokous

KUVA: Päättäjinä paikalla (vasemmalta) Karita Koskinen, Kai Lotvonen, Matti Sippola (pj), Silja Hentilä (toimistonhoitaja) ja Auli Rummukainen. (Kuvassa ei näy: Piritta Siekkinen, Marko Jokinen, Riitta Lenkola ja Juhani Malkamäki)


- Reaaliaikainen muistio kokouksesta-

KLO 9.00

LUOKANOPETTAJALIITTON hallituksen kokous alkoi juuri Hotelli Victoriassa, Tampereella. Liitto on myynyt toimitilansa, ja rahat on sijoitettu turvaan.

KLO 9.50

Käydään tiukkaakin keskustelua sääntömuutoksesta, jonka olin valmistellut. Siihen sisältyi ajatus on siirtymisestä henkilöjäsenyyteen. Asian valmistelua jatketaan.

KLO 10.55

KUVA: (Oikealta) Kai Lotvonen, Karita Koskinen, Marko Jokinen, Auli Rummukainen ja Riitta Lenkola


Luokanopettajaliiton vuosikokous pidetään 14.-15.3. 2009 Hotelli Victoriassa Tampereella. Hallitus käy läpi vuosikokouksen ohjelmarunkoa ja esityslistaa. Ohjelmaan lisättiin myös viihdettä ja keskusteluja. Samalla päätettiin valmistella tarkemmin hallituksen sisäistä työnjakoa.

KLO 12.10

Vielä ennen lounastaukoa tartuttiin liiton ja LO-tarvike Oy:n budjettiin. Luokanopettajan päiväkirja on herättänyt kantensa vuoksi yhä enemmän kiinnostusta. Kannen kuva laitetaan mainokseen.

KLO 13.07

Kupu täynnä pähkinäbroileria ja suklaavaahtoa. Ei kuitenkaan kermavaahtoa. Toimintakertomus ja - suunnitelma hyvksyttiin, Sinne tuli nyt sääntöuudistuksen valmistelukehitys.

KLo 13.32

Vuoden luokanopettaja valittiin yksimielisesti ja nopeammin kuin koskaan. Vaikka hyviä ehdokkaita oli paljon.

KLO 14.20

Hallitus kävi pitkän keskustelun mahdollisuuksista satsata lehteen, uusia taittoa jne. Seuraavien lehtien sivumääräksi päätettiin loppuvuoden ajaksi 36. Uudistetaan logoa ja ulkoasua.

KLO 15.05

Hallitus päätti paneutua liiton www-sivuihin. Sivustoa tullaan uusimaan. Toimistolle odotetaan 9.3. mennessä ehdotuksia matematiikan opetuksesta palkittaviksi luokanopettajiksi.


KLO 19.00 KOTONA


Jouduin rientämään klo 16.02 junaan, ja hallitus jäi vielä hiomaan kommentteja tärkeisiin perusopetuksen laatukriteereihin ja hallituksen esitykseen perusopetuslain muutoksista (erityinen tuki jne.). Oma näkemykseni on, että liiton ja sen hallituksen päätehtävä on valtakunnallinen vaikuttaminen- ja siihen kannattaisi käyttää rahoja ja aikaa niin kauan kuin niitä on. Kalenteriani selatessani huomasin, että olenkin vielä Hollannissa, kun Lo-liitto pitää vuosikokoustaan. Milloin viimeksi olen jättänyt tuon tapahtuman väliin? 1992?

................................................................................................
(Liiton tiedote 1/09)

Luokanopettajaliitto:
Erityisopetusuudistus uhkaa romuttaa Suomen koululaitoksen

Luokanopettajaliitto on äärimmäisen huolestunut siitä, että lasten oikeudet saada joka päivä opetussuunnitelman mukaista opetusta ovat romuttumassa. Uuden erityisopetuksen lainsäädäntöuudistussuunitelman mukaan suurin osa erityistä tukea tarvitsevista lapsista integroitaisiin lähikouluperiaatteen mukaan tavallisiin luokkiin. Tarkoitus olisi, että tukea annettaisiin oppilaille mahdollisimman varhaisessa vaiheessa eli alakouluissa. Ilman voimakasta lisäresurssointia uudistus uhkaa heikentää koko maailman parasta koulutusjärjestelmää ja sitä kautta Suomen koululaitoksen tulevaisuutta.

Opetusministeriö julkisti joulukuussa 2009 ryhmäjakoselvityksen, jonka mukaan alakouluissa on peruskoulun suurimmat ryhmät. Kun tähän yhdistetään varhaisen avun periaate, yhtälö ei toteudu. Uudet suunnitelmat suurissa opetusryhmissä polkevat sekä erityistä tukea tarvitsevan että tavallisen koululaisen oikeuksia.

Laman uhatessa kuntataloutta, olisi järkevintä siirtää uudistuksen toteuttamista ja selvittää kustannusvaikutukset rauhassa ja pohtia sitten uudelleen suunnitelman toteuttamista.

Matti Sippola
Puheenjohtaja
Luokanopettajaliitto ry
040 755 2615

Luokanopettajaliitto on omaa luokkaa opettavien opettajien ja 1-6 -luokkien rehtoreiden valtakunnallinen yhdistys. Se on Suomen suurin pedagoginen ainejärjestö, joka toimii hyvässä yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kanssa. Luokanopettajia on kaikkiaan noin 16 000.

Luokanopettajaliitto
Akavatalo
Rautatieläisenkatu 6
00520 Helsinki
puh 09-150 2658
www.luokanopettajaliitto.fi


PS. 16.2. 2009 Tiedotehan meni komeasti läpi. Se näkyi sekä Ylen että MTV3:n nettiuutisissa. Sitä luettiin Radio Novassa, ja sivuttiin vielä maanantaina Aamu-tv:ssä.

Ei kommentteja: