Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, heinäkuuta 27, 2012

Auroran Uutisia 27.7.2012
Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

Koulupihan kiipeilyteline tullaan vaihtamaan

LASTUN kuvan otsikko olkoon "paistaa se aurinko risukasaankin".  Sain  nimittäin tänään emailiin viestin, että lapsille rakas kiipeilyteline tullaan vaihtamaan, kunhan uusi saadaan tehtaalta. Siis varmaankin ekojen kouluviikkojen aikana.


Perinteiseen tapaan joulun näytelmää hiottiin keskellä kesää

ISTUIMME tänään Jokirannan Jukan  kanssa alas ja aloimme työstää ehdotusta ensi joulun koko koulun näytelmäksi - jos siihen konseptiin päädytään, kun nyt on kuitenkin kyseessä 55-vuotismerkkivuosi. 

Kyseessä olisi  oikea, haastava näytelmä, jopa maailman kantaesitys tosi kuuluisasta lasten kirjasta.  Rooleja olisi lapsille riittävästi, ja myös 1.-2.- ja 3.-4.-luokkalaisille sopivia ryhmärooleja, joissa ei vielä tarvitse puhua. 

Ideoimme myös hieman toisenlaista  tapaa sijoittaa esitys jumppasaliin. Näytelmä on aika jännittävä, ja siksi lisäisimme siihen keventävää musiikkia, joka esitettäisiin ehkä hieman uudella tavalla. Näytelmään liittyisi luontevasti monenlaisia mukavia tehtäviä muustakin kuin itse näyttelemisestä kiinnostuneille. Lavastuksen osalta keksimme aika vänkiä juttuja.

Lukuvuoden suunnittelupäivän salanäytelmä

SAMAN tien Jukan   aloitteesta päätimme myös tuottaa perinteiseen tapaan salanäytelmän  opettajiemme suunnittelupäivään. Esitämme sen kahteen Pekkaan, ellei vapaaehtoisia opettajia ilmoittaudu rexille  mukaan. Tarjolla olisi mukavia pikkurooleja sekä naisille että miehille. Mikä ikäänkuin kutsuna tässä ilmoitetaan. Näytelmää harjoitellaan muutama tunti kahden seuraavan viikon aikana sekä tietysti Tallinnassa, mistä haetaan tuttuun tapaan rekvisiittaa.

Ei kommentteja: