Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2012

Auroran Uutisia 1.7.2012
Se on sitten heinäkuu. Piipahdin koululla sekä perjantaina että lauantaina. Lauantaina siksi, että olin saanut apulaisrehtori Ullalta kurjan  viestin.

8 rikottua ikkunaa!


AURORAN koulun  puusiiven metsänpuolelta oli perjantain ja lauantain välisenä yönä rikottu ilmeisesti isoilla kivillä kahdeksan ikkunaruutua (Jukka Jokirannan ja Raija Herralan luokista).  Osa oli läpirikki, joten onneksi eilen ei satanut.

Metsänreuna oli  vielä aamulla täynnä lasinsirpaleita, mutta iltaan mennessä päivystävä talonmies oli saanut lasiliikkeen  alustavasti korjaamaan ruutuja teipeillä  kokoamaan vaaraalliset sirut pois. Hyvä niin.

TÄLLAISELLA tihutyöllä on varmasti silminnäkijöitä. Olisi lasinsärkijöiden omankin kasvun kannalta hyvin tärkeää, että  heidät  saadaan kiinni ja että he pääsevät sovittamaan hölmöilynsä. Suurella todennäköisyydellä kyse on kuitenkin oman kylän jälkikasvusta. Olisi hienoa, jos vanhemmat hieman kysyisivät asiasta nuoriltaan.

TOISTAISEKSI tällaisen ilkivallan kustannuksia ei laskuteta kouluilta, vaan ne menevät kaupungin keskitetyistä rahoista. Kahdeksan ikkunan teippaaminen viikonloppuna ja lasien vaihtaminen ei kuitenkaan ole ihan ilmaista. Veroeuroja kuluu useita satoja ja ne ovat pois jostain tärkeästä.
´
Kateissa olleita tavaroita löytyi

LUOKKIEN muuttaessa talon toisiin osiin välillä tavaroita kulkeutuu myös vääriin paikkoihin. Myös opettajien ihan omia tavaroita. Niin kävi meilläkin tänä keväänä, mutta pääosa kadonneista tavaroista on nyt löytynyt. Muutamama tärkeä kansio ja tarra-arkki  etsitään, kunhan koulu taas alkaa. 

Virasto jäi lomalle


HEINÄKUUN alkaminen näkyy siinäkin, että  seuraavien viikkojen aikana myös suomenkielisen opetuksen tulosyksikön väki (os. kouluvirasto) on pääosin lomilla.  Sähköinen virkapostikin hiljenee.  Niinikään sisäinen paperiposti on jäänyt "lomille".

Ei kommentteja: