Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 14, 2011

Viikon finaali: perjantai

PERJANTAITA vailla viikko paketissa. Takana hyvä, haastava  työviikko. Edessä vapaa viikonloppu, aikaa omille jutuille.

Tämä talvi on lisännyt kaikkialla tapaturmia. Omakin koulunpihamme on ollut tosi liukas. Hiekotuksesta huolimatta yhdelle opettajistamme sattui keskiviikkona tapaturma; hän  kaatui ja on nyt pois pelistä ehkä useankin viikon ajan. Tosi ikävää.

Tänään paneudumme taas seuraamaan luokkia, joissa on käynnissä ns. luokan tason tehostettu tuki.

Leffaprojekti

PITKÄSTÄ aikaa pääsen taas mukaan pitämään musiikin tuntia. Tarkoitus on käynnistää 6ac-luokassa  projekti, jonka aikana teemme 3 minuutin leffan koulumme laitoshuoltajista. Siihen keksitään nyt itse laulu: sävel ja sanat.  Tällä kertaa meillä on aikaa opetella myös itse sovittamaan ja soittamaan teoksemme.  Leffaa varten musiikkiesitys sitten myös nauhoitetaan uudella nauhurillamme.

Mutta ensin on  perehdyttävä laitoshuoltajan työhön. Siihen meillä on hyvää materiaalia- miedän koulumme siivoojista on juuri tehty hieno artikkeli siivousalan lehteen. Ja tietysti haastattelemme heitä myös itse. Näin löydämme mm. oikeaa siivousalan sanastoa. Tarkoitus on nivoa mukaan myös roskien lajitteluohjeet. Projektiin voidaan käyttää musatuntien lisäksi myös kuvataiteen ja äidinkielen tunteja.

PÄIVÄÄN on vielä mahduttava hieman paperihommia (ja ikuista kanslian mappien tyhjentelyä).Ja, jos vanhat merkit paikkansa pitävät, monta monta yllättävää asiaa.

Ei kommentteja: