Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, tammikuuta 26, 2011

Kajaanissa - 24° C!

TÄÄLLÄ Kajaanissa on kylmää ja kaunista. Kello on tätä lastua aloittaessani hiukka vaille 8.

Finnair lensi tänne turvallisesti  pilkkopimeää uhmaten  50 minuutissa Vantaalta. Herätys klo 4.25 ei ole ihan helppo, mutta pitää mielen virkeänä.

VUOSILOMAPÄIVÄN hommanani on aloittaa Kajaanin yliopistokeskuksen Kokeileva koulupäivä- hankkeen ensimmäisen ryhmän lähipäivä. Sattuneesta syystä vedän Kajaanissa molemmat ohjelmaan kuuluvat  päivät.  Ylivieskassa ja Iisalmessa eka päivän pitää professori Lea Pulkkinen, eheytetyn koulupäivän idean äiti. Minä jatkan sitten siitä meidän TIPillämme.

Jos teema kiinnostaa, piipahda sivustolla
http://eheytettykoulupaiva.blogspot.com/
Olen koonnut sinne perustietoa teemasta, ja päivitän blogia kevään aikana.

Olipa antoisa alkuviikko

Maanantai ja tiistai sujuivat tosi mukavasti. Normipäiviä. Maanantai-iltapäivänä koko opettajakuntamme osallistui Educoden Jari Kivistön vetämään vuorovaikutus- ja tuneälykoulutustilaisuuteen. Pakettiin, jota kehittelemme yhdessä Educoden kanssa Opetushallituksen rahoilla, kuuluu kaikkiaan kolme istuntoa.

Pohdimme mm. dialogin ja väittelemisen eroja. Keskustelu oli aktiivista.

Tiistaina kuulimme hyviä uutisia molemmista luokista, joissa pilotoimme luokan tason tehostettua tukea. Pienempien oppilaitten luokan kaikki opettajat olivat koolla siestalla, ja kokosimme kokemuksia. Kokous oli antoisia ja  päätimme jatkaa tätä työtapaa. Se olisi varmaan hyödyksi ihan kaikkien luokkien osalta.

Vähän vanhempien oppilaitten luokan tilannetta käytiin läpi oppilashuoltoryhmässä. Hyvää kuului sinnekin. Pääosa tunneista saa arvosanan 9 ja 10. (Pilotoinnissa joka tunnille annetaan arvosana 4-10).

6ac-luokan oppilaat kuorittivat Saiturin Joulu- dvd:eitä. Ja ne saadaan jakoon varmaankin tänään keskiviikkona.

EIPÄ auta;  nyt täytyy lopettaa naputtaminen ja painua töihin.

Ei kommentteja: