Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, tammikuuta 29, 2011

Educa 2011

EDUCA on lysti tapahtuma. Niitä, et löydä tuhansien joukosta, joita etsit,  mutta muita nastoja ihmisiä kyllä.

Minä sain käydä antoisia pikakeskusteluja mm. Educoden, Espoon, OAJ:n, Oph:n, Opin ja kasvan, Lo-liiton  ja WSOY-pron osastojen väen kanssa. PS-kustannuksen osastolta hain Markku Poutalan "Opettajan valta ja vastuu"-kirjan. Teen siitä arvioin huhtikuun Luokanopettajaan.

Käytävillä törmäsin Vantaan opetustoimen päälliköihin, omaan espoolais- ja helsinkiläisrexeihin sekä Karamzinin naisenergiaryhmään. Hieman pidempään ehdin vaihtaa kuulumisia ja ideoita Mikko Salosen, oman opetustoimenjohtajamme ja Suren johdon kanssa.

Vähän enemmän ehdin jutella Kettusen Timon ja Kangasniemen Erkin kanssa erään projektin tiimoilta.

Luentoja en ehtinyt kuunnella, kun olin tunnollisesti koululla puoleen päivään saakka. Kauempaa pokkasin Olli Luukkaiselle ja  Niku Tuomistolle.

Ulostuloportilla sain halata Elise Tarvaisen- joka myy suomalaiskoulua maailmalle. Ennen kotiinlähtöä kävin vielä ihailemassa Pekka Lempiäisen uutta klassikko-mersua. Vow.

Aamupäivä koululla

Oli mukavaa olla koululla. Eilisessä lastussa kerroinkin jo oppilasparlamentin kokouksesta. 6ac-luokan leffa-projekti eteni musiikin tunnilla vauhdilla. Laulun sanat ovat valmiit. Treenasimme myös laulamista  laattasäestyksellä. Kuvausideoitakin  alkaa syttyä. Haastattelukysymykset ovat valmiit. Hyvä, koska Maanantaina pyörähtää kamera käyntiin.

Pidin myös pikapalaverin Uma-opettajan   kanssa Prinsessa Ruusus-leffan musiikista.

Hieno uutinen oli, että lautakunta oli hyväksynyt opetussuunnitelmatekstin. Näin päästään nyt  töihin.

Ei kommentteja: