Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, tammikuuta 19, 2011

Bembölen kahvituvalla ja koulullakin

Piirros Bembölen kahvituvasta.
Kuva lainassa kalastusmatkailijoiden sivulta.
TIISTAI oli tanakka työpäivä. Koulumme ops-kouluttajatiimista minä, Raija ja Sirpa vetäydyimme yläkerran pieneen kirjastoon suunnittelemaan Auroran vetovastuulle tullutta yleisen tuen koulutusosuutta Espoon kaikille kouluille suunnattusta ops-koulutuksesta. Opettajilla oli luokissaan sijaiset, jotka maksoimme koulun omista rahoista. Sen verran ammattiylpeyttä meillä on, ettemme lähde takki auki muita kouluttamaan. Kävimme lounaalla Bembölen kahvituvalla, ja ruoka oli mitä mainiointa. Ja tupa täynnä.

Saa nyt nähdä miten nuo ops-seminaarit saadaan kasaan. Pientä kuohuntaa näyttää  nimittäin olevan koulutustehtäviin määrätyissä kouluissa. No, meillä on selvärajainen osuus, ja  näyttää siltä, että siitä tulee ihan hyvä kokonaisuus. Ja onhan meillä kouluttajilla vielä yhteinen aamupäivän tapaaminen yhteissuunnittelua varten.

Iltapäivällä kokoontui oppilashuoltoryhmä. Kävimme läpi ajankohtaisasioita, joista isoin oli oman alueemme kasvattajatahojen edustajien  kokous 15.3. Sitä pitää suunnitella. Muut asiat ovatkin lainsäädännön mukaan salassapidettäviä, joten niistä  suu suppuun:-).

JATKOIN myös opettajien kokonaistyöaika-teeman kehittelyä. Naamakirjassa sain kyllä komeasti turpaani. Kokeneet AY-ihmiset näkevät ideassa pääasiassa vaaroja ja kielteisiä  seikkoja, ja totta monet esiinnousseet seikat ovatkin. Laitoin myös alakoulujen espoolaisrexeille viestiä asiasta, mutta ei se taida kovin montaa sytyttää.

Valinnaiskurssit takaisin?

Koulun jälkeen ideoimme vielä Ripan ja Ismon kanssa ensi lukuvuoden 5.-6.-luokkien valinnaiskurssien palauttamista muutaman vuoden tauon jälkeen. Maistelimme ajatusta, että kurssit valittaisiin jo keväällä, ja että tarjottimella olisi puolen lukukauden mittaisia (noin 8 tuntia) lyhytkursseja, joihin  kaikkiin liittyisi  selkeä  lopputuotos/näyttö. Kursseja voisi olla esim.:
- käsitöissä jokin uudella tekniikalla tehtävä tuote
- kuvataiteessa taidenäyttely tietyillä tekniikilla ja tietystä teemasta
- edustusurheilijoiden valmennusjakso koulujen välisiin kisoihin
- stemmalaulukurssi, joka päättyisi esitykseen.
- oma leffa-kurssi, joka päättyisi pienimuotoiseen leffafestivaaliin jne.
- bändikurssi, jossa harjoiteltaisiin ja nauhoitettaisiin oma biisi/levy.
- naamioteatterikurssi, joka päättyisi esitykseen jossain päivänavauksessa jne. jne.

Asiaan palataan kevään ops-seminaarissa.

Ei kommentteja: