Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, tammikuuta 22, 2011

Lomalla töissä

Koulutus järjestettiin Metsätalolla
PIDIN eilen perjantaina vuosilomapäivän, jotta pääsin ohjaamaan Palmenian Kehittyvä rehtori-koulutusohjelmassa opiskelevia heidän kehittämishankkeissaan. Kaikkiin moderneihin ohjelmiinhan nykyään kuuluu sellainen. Minulla on ollut olla jo vuosia sitten mukana Palmenian ohjelmissa, aluksi Kauko Hämäläisen ja sittemmin Atso Taipaleen tiimissä.

Tämä koulutusohjelma on valtakunnallinen. Siihen osallistuu koulutusryhmiä eri puolilla maat.  Yhteensä osallistujia on satakunta. Palmenia on yksi järjestäjistä, ja sen koulutusryhmästä oli eilen paikalla 10 rehtoria.

Minun vastuullani on siis näiden 10 rehtorin tukeminen oman hankkeensa laadinnassa ja myöhemmin syksyllä hankkeiden raporttien hyväksyminen. Kävimme kuudessa tunnissa aika syvissä virroissa, kun pohdimme koulun johtamista. Monet torstain luentopäivän ideat toivat tähänkin päivään wirtaa. Keskustelu oli aktiivista ja hyvin ammatillista. Aika meni siivillä.

Tämän virikepäivän jälkeen jokainen kurssilainen laatii kehittämisideastaan suunnitelman, jota sitten sparrataan seuraavassa tapaamisessa maaliskuussa. Teemat olivat jo tässä vaiheessa tosi haastavia: jaettua johtajuutta, strategiapaperi lapsen silmin,  koulun demokratisointia, perehdyttämistä, oma visio tulevaisuuden  koulusta, pedagoginen laatu, hyvä työyhteisö jne.

On iso ilo saada olla näissä töissä. Lomallakin. Käytännön asiat on aina osattu Palmeniassa hoidettu mallikkaasti, pullakahveineen. Kiitos, Mirvalle.

Ei kommentteja: