Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 21, 2011

Vanhemmat vaativat koulujen huonoa sisäilmaa kuriin!

TÄRKEÄ viesti kolahti postilaatikkoon. Toivotan tällä tiedotteella oikein hyvää perjantaipäivää kaikille. Lähden lomalle töihin. Kerron enemmän illemmalla.


Koulujen huono sisäilma saatava kuriin

Suomen Vanhempainliitto patistaa kuntia ryhdistäytymään koulujen ja päiväkotien kosteus- ja homevaurioiden korjaamisessa. – Vetoaminen heikkoon kuntatalouteen on lyhytnäköistä vastuunpakoilua. Eri puolella Suomea vanhemmat ovat valmiita pitämään lapset kotona, mikäli asioihin ei puututa. Kun terveydelle haitallista sisäilma- tai kosteusongelmaa epäillään, lapset on siirrettävä terveisiin tiloihin, kunnes ongelma on poistettu. Salailun ja välinpitämättömyyden on loputtava, jotta koululakot eivät ala yleistymään, toteaa toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita täydennettiin lokakuussa tärkeällä kirjauksella: ”Oppimisympäristön turvallisuutta tai terveyttä vaarantaviin tekijöihin puututaan heti.” – Kirjaus on otettava vakavasti. Kyse on sekä oppilaiden että opettajien hyvinvoinnista. Me vanhemmat kannamme huolta myös opettajista, korostaa Kurttila.

Lainsäädäntö velvoittaa kuntaa huolehtimaan oppimisympäristön terveellisyydestä. – Ratkaisevaa on, että kunnissa koulujen huonoon kuntoon puututaan ripeästi. Lainsäätäjän tahto on otettava tosissaan. Me vanhemmat tiedämme, ettei kaikki tapahdu heti huomenna. Salailun on silti loputtava jo tänään.

Suomen Vanhempainliitto kirjoittaa sairastuneiden lasten arjesta ja heidän vanhempiensa taistelusta tammikuun Vanhempien Sanomat -lehdessä. Lehden verkkoversio on luettavissa osoitteessa http://www.vanhempainliitto.fi/ylanavigointi/aineistopankki

Ei kommentteja: