Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Give me five- viides kouluviikko alkaa

VUODEN viides kouluviikko on alkamassa. Neljä takana. Kolmen viikon kuluttua  lapset kirmaavat hiihtolomalle (viikoksi 8).

Katsaus viikkoon 4

Monipuolinen viikko. Konttorilla kolme päivää ja maailmalla kaksi.  Saiturin Joulun dvd:t on nyt kuoritettu ja jaettu ne tilanneille oppilaille. Kunnan ops on hyväksytty, ja koulukohtainen työ alkaa. Koulutuspoliittinen keskustelu on käynnistynyt Educassa, ja itsekin päivitin Pro Peruskoulu-sivuston, jonne on koottu peruskouluun sitoutuneiden  kansanedustajaehdokkaiden esseitä. Esseitä on jo 112.

Alkavan viikon ohjelma

Viikosta näyttää tukevan supeviikko. Sellaisia on aina joskus. Vauhtia piisaa.

MAANANTAINA 31.1.
YT-istunto aloittaa viikon. Ohjelmassa mm. Educa-kuulumisia ja  PLC-toimintamalli. Keskustelua TVT-vastuualueen järjestelyistä. Iltapäivän tiimiaikaa käytetään uusin opetusvälineisiin tutustumiseen, Espoolaisrexeille suunnattu nettikysely kokonaisbudjetista avautuu. 6ac-luokka alkaa kuvata Laitoshuoltajaleffaa. 

TIISTAINA 1.2
Iltapäivällä kokoontuu oppilashuoltoryhmämme. Vuorossa 3c-luokka. Meillä avoinna olevan luokanopettajan viran hakuaika päättyy klo 12.45/15.45.

KESKIVIIKKONA 2.2  
Superpäivä. Aamulla klo 7.30 Kelpo-ryhmämme (Sirpa-, Raija-, Riina- opettajat ja minä) syö aamiaisen Työväen Akatemiassa ja starttaa viikon 7 ops-koulutuksen suunnittelun. Klo 9- 14 talo onkin  täynnä Opin ja Kasvan- vierailijoita. Minä sukkuloin aamupäivän ajan koulun ja Työväen Akatemian väliä. Klo 14-17 Jokirannan Jukka ja minä vedämme napakan kokoiselle ryhmälle espoolaisopettajia vielä iltapäiväveson, jossa ravistellaan oman luokan  toimintakulttuuria.

OPIN ja KASVAN -Vierailupäivän ohjelma:


9.00 Vierailupäivän avaus. Auroran koulu pähkinänkuoressa. Laajennettu opetuksen käsite, ohjaus ja tuki. Rehtori Martti Hellström
9.45 - 10.00  Tauko
10.00 - 11.00 Kierros koulun erityistä ja tehostettua tukea antavissa luokissa: Ryhmäintegraatioluokat, startti, Skidimix-ryhmä.
11.00 - 11.30 Koululounas kouluravintolassa
11.30 -12.45 Siesta.  Koulun kerhotoiminta esittäytyy (mm. teatteri- ja bändikerhot) Keskustelua opettajien kanssa. Kahvia.
12.45 - 13.30 Kierros eräissä yleisopetuksen luokissa. 
13.30 - 14.00 Päätöskeskustelu. Ideoiden  vaihtoa.  Luokanopettaja Sirpa Wass ja rehtori Martti Hellström.

ILTAPÄIVÄVESO toimintakulttuurin ravistelusta, ohjelma:


14.00 Veson  avaus. Auroran koulu pähkinänkuoressa.  Toimintakulttuurin ja reflektoidun rutiinin käsitteet. 
14.30  Oman luokan toimintakulttuurin avaaminen  ammatillisena keskusteluna. Omat rutiinit. Koulupäivän rakenne.
15.00  Luokkatila pedagogisena ratkaisuna. Kierros eräissä  luokissa. Kuvia.
16.00  Oman luokan toimintakulttuurin haastamista : Sytykkeinä mm. noin 10 opettajatyppiä.
16.30 - 17.00 Päätöskeskustelu. Ideoiden  vaihtoa.  Veson arviointi.
Kouluttajina Rehtori Martti Hellström ja luokanopettaja Jukka Jokiranta.

TORSTAINA 3.2.
Koululla normipäivä.  Posti-info klo 9.50. Johtoryhmän kokous klo 11.45-. Iltapäivällä klo 13 alkaen espoolaisrexeillä  turvallisuuskoulutusta.

PERJANTAINA 4.2.
Koululla normipäivä.  5-6-tiimillä on yhteislaulutuokio. Rexien kokonaisbudjettikysely sulkeutuu.

VIIKONLOPPU
Luokanopettajaliiton hallitus kokoustaa Helsingissä lauantaina ja sunnuntaina. Liiton lehden päätoimittajana yritän ehtiä paikalle niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Listalla on ainakin lehden 2/2011 sivumäärä.

Kokoan viikonlopun aikana myös rexien kokonaisbudjettikyselyn tulokset.

Ei kommentteja: