Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 22, 2010

Oppilaiden tuntimääriä voisi vähän nostaa?

KEVÄÄN toiseen pikakyselyyn osallistui 55 vastaajaa. Teemanahan oli opetusministeri Virkkusen ehdotus oppilaitten koulupäivän pidentämisestä. Julkisessa keskustelussa lähes kaikki tahot ovat kannattaneet ideaa periaatteessa, mutta samalla on esitetty, että rahaa siihen ei taida olla.

Katsotaan kuinka käy. Ratkaisuhan tulisi voimaan uuden opetussuunnitelman myötä aikaisintaan ehkä 2012.Tässä meidän kyselyn tulokset:

(1) Ei, sitä pitäisi lyhentää 5 (9%)
(2) Ei, se on hyvänpituinen nyt 20 (36%)
(3) Kyllä, pari tuntia lisää viikkoon 19 (34%)
(4) Kyllä, tunti lisää joka päivään 5 (9%)
(5) Kyllä, kaksi tuntia lisää joka päivään 5 (9%)
(6) Enpä osaa sanoa 1 (1%)


Tämän blogin kyselyssä siis 29 vastaa 55:sta (52%) kannatti koulupäivän pidentämistä vähintään muutamalla tunnilla viikossa. 20 vastaajan (36%) mielestä koulupäivä on nyt sopivan mittainen. Viiden (9%) mielestä koulupäivää pitäisi pikemminkin lyhentää. Niistä, jotka kannattivat koulupäivän pidentämistä, suurin osa (19) kannatti paria tuntia lisää viikkoon.


TAULUKKO: Auroran koulun nykyinen tuntijako

On ehkä hyvä muistaa, että Espoon peruskouluissa jo nyt oppitunteja on viikossa muutama enemmän kuin pääosassa kuntia. Yllä olevasta taulukosta näkee suurennuslasilla, että Aurorassa (ja Espoossa muissakin kouluissa ) on 1.-6.-luokilla ylimääräisiä tunteja: 1.-, 2.-, 5.-ja 6.-luokilla yhteensä viisi, siis keskimäärin yksi ekstratunti/viikko. Jos mukaan lasketaan vapaaehtoisen ruotsin tunnit (vapaaehtoisen kielen järjestäminen on kunnillekin vapaaehtoista), Espoo antaa alakoulun aikana jo nyt peräti 11 tuntia extraa viikossa, siis kaksi tuntia/viikko. Yläkouluissa Espoolla ei ole ylimääräisiä tunteja.


Ei kommentteja: