Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 01, 2010

Luokanopettajalehti 1/2010

TÄMÄN vuoden ensimmäinen harrastushomma on nyt hoidettu kanta. Oikoluin 40-sivuisen Luokanopettaja-lehden ykkösnumeron ja tein korjaukset. Tällaisen pienen lehden päätoimittaja tekee oikeastaan lehden alusta loppuun: tilailee juttuja, paapoo niitä, lyhentelee ja korjailee kirjoitusvirheitä. Onneksi on kuitenkin taittaja.

Ykkösnumerosta tulee varsin monipuolinen; teemaksi näyttää nousevan mediakasvatus ja teknologia. Opettajille on taas tarjolla monenlaisia vinkkejä mm. eKuusamo-hankkeesta. Puheenjohtajamme Matti Sippola on kirjoittanut oman kolumninsa lisäksi jutun laatukriteereistä. Askarteluvinkit on tällä kertaa loihtinut Mirja-Riikka Kilponen Jupperin koululta. Tutuista kolumnisteista jatkavat Pekka Elo, P. Johannes, Jouni Hörkkö (Karamzinin koululta) ja tietysti Inger Sundblad.

Toimittajistamme Merja Koivisto on kirjoittanut jutun Virosta. Vuoden luokanopettajan -titteli pannaan taas hakuun, ja komeista Ex-stä Riitta Cederqvist kirjoittaa tässä lehdessä. Kannattaa myös lukea kuulutus, jossa etsitään ehdokkaita palkittaviksi peräti 5000 €:n palkkiolla ansioista matematiikan opetuksen alalla.

Itse olen toimittanut pääkirjoituksen lisäksi puffit päiväkirjasta ja Tuomo Paasirovan kirjasta sekä jutut espoolaisrehtorien opintomatkasta Hampuriin ja Team-Espoon Quest2009-konferenssiin. Niinikään olen toimittanut uuden version ihannekoulusta vuonna 2024 Luokanopettajaliiton koulutuspoliittiseen ohjelman päivitykseen liittyen. Siihen pyydetään kommentteja.

Lehti ilmestyy sopivasti Educaan, ja sillä kalastellaan tietysti jäseniä. Edunvalvontajuttua on siksi näyttävästi.

Tapani on tehdä korjaukset paperitulosteisiin. Nyt täytyy lähteä tuiskuun ja pimeään viemään korjauksia taittajalle. Hänellä on pari päivää aikaa viimeistellä lehti. Painoon lehti lähtee maanantaina.

Ei kommentteja: