Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, tammikuuta 04, 2010

Harri Merilahti R.I.P


KUVA: Harri Merilahti (vas), Remu Aaltonen ja Albert Järvinen. (Ks. tästä linkistä)
TÖRMÄSIN netissä muuta hakiessani suru- uutiseen. Legendaarinen basisti ja studiomies Harri Merilahti on kuollut - jo lokakuussa 2009. Taas meni koulukaveri.

Merilahti kävi kanssani yhtä aikaa keskikoulua Tossussa. Musiikinopettajamme Vuokko Vuolanne antoi soitosta kiinnostuneiden poikien harjoitella musiikkiluokissa. Minäkin osuin joskus paikalle. Harri oli jo pikkupoikana uskomaton kitaristi. Silmät meillä muilla pyöri, kun hän soitti sapelitanssia tms. Harri valitsi muusikon uran, ja soitti lähes kaikkien bändeissä ja levyillä- mm. Remun kanssa. Koulut jäivät.

TOSSUSTA tuli paljon muitakin soittomiehiä- mm. Tuomari Nurmio ja nyttemmin oikein oopperalaulajan uran tehnyt Raimo Sirkiä. (Sanon miehiä, koska Tossu oli poikakoulu). Vuokolla oli siihen varmaan osansa. Hän sai yöt isänsä tanssiorkesterissa soittaneen Sirkiän tuomaan hanurinsa koulun juhliin. Monta kertaa.

TULKOON nyt tässä erityisesti Vuokko mainittua, koska aina opettajat eivät ymmärrää kannustaa tai edes tunnistaa oppilaittensa lahjakkuutta. Pasi Sahlberg kertoi minulle tänään, että samalla liverpoolilaisella musiikinopettajalla oli oppilainaan sekä Paul McCartney että George Harrison. Kummankaan lahjakkuutta hän ei edes huomannut! Vuokko Vuolanne oli omalla vaatimattomalla tavallaan toista maata.

HARRIN basso on vaiennut. Kepeät mullat- kuten muusikkojen fanit surunsa nykyään ilmaisevat.


Ei kommentteja: