Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 31, 2010

TIPistä juttua Hufvudstadbladetissa


KUTEN tiedetään opetumsinisteri on tehnyt ehdotuksen peruskoululaisen koulupäivän pidentämisestä. HBL:n toimittaja ja kuvaaja kävivät Auroran koululla tekemässä haastattelun aiheesta. TIPIn perusteella voi ehkä tehdä joitain johtopäätöksiä siitä, miltä pidemmät koulupäivät tuntuisivat.
Jutussa haastatellaan rehtorin lisäksi neljää 4b-luokan oppilasta: Juliaa, Maijaa, Oliviaa ja Saaraa.

Niille, jotka eivät halua lukea juttua ruotsiksi, pääasiat voi tiivistää seuraavasti:
  • Kaikki Auroran oppilaat eivät ole lainkaan innostuneita päivän pidentämisestä (jutun otsikko toisi väittää toista). Oppilasparlamentin äänestyksessä 18 oppilasta halusi päinvastoin lyhentää koulupäivää. 10:n mielestä se oli nyt sopivanpituinen, kukaan ei halunnut enempää tunteja.
  • Jos tunteja tulee lisää, niin mieluiten ne parlamentin mielestä saisivat olla liikuntaa, musiikkia tai käsitöitä. Kuitenkin lähes kaikkia aineita toivoi joku oppilas.
  • Pidemmässä päivässä tulisi rehtorin mielestä olla valinnanvaraa, mitä oppilas valitsee. 90-luvulla Aurorassa oli esim. mahdollista ottaa kaksi extratuntia.
  • Epäselvää on, miten lisätuntien rahoitus aikuisten oikeasti järjestettäisiin.
  • Jutussa myös kuvaillaan TIPin toimintaa ja laajahkoa kerhopalettia. Lisäksi kerrotaan, että lautakunta joutuu piakkoin päättämään, supistetaanko iltapäivätoimintaan otettavien määrää- Päätös vaikuttaisi myös TIPPiin.
  • Rehtori esittelee jutun lopuksi oman ehdotuksena, miten tuntijakoon saadaan väljyyttä ilman lisärahaa: lyhennetään tunnin kestoa 45:stä minuutista 40 minuuttiin.

Ks. lisää tämän päivän HBL:n sivuilta.

Ei kommentteja: