Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 30, 2009

Laiska töitään laskee...

KUVA: Viikonalun juhlintaa. Euroopan suurin yliopistollinen täydennyskoulutuslaitos: Palmenia järjesti 30-vuotisjuhlat. Auroran koulu on ollut monessa sen hankkeessa mukana, ensimmäinen taisi olla Koulu 2010-hanke, jossa Juha ja minä opettelimme telematiikan alkeita 90-luvun ihan alussa. Juhla oli napakka. Puheet vallan ok. LifeLongLearning tulee muuttamaan yliopisto-opetusta rajusti. Sivisystehtävän rinnalle nousee yhä vahvemmin vastuunotto työelämärelevanssista. Ketsurat esittivät eksoottista musiikkia. Rehtorin vastaanotolla suolapala maistui, ja pöytäseurue oli kohottava (Professorit Kirsi Tirri, Kauko Hämäläinen, Eucen presidentti Michel Feutrie). Kyllä sillä porukalla maailma menee kuntoon jo yhdessä keskustelussa :-) Tuttujakin bongasin, mm. Mikko Salosen, Jukka Ahosen, Juhani Hytösen, Hanna-Leena Haapamäen....

.. opetti kotiväki minua. Joskus on pakko, tällaisina HUH-päivinä.

MELKOINEN alkuviikko. On iso kunnia päästä seminaareihin puhumaan, mutta alustusten valmistelu vie kyllä melkoisesti aikaa. Varsinkin kun lupaa puhua oman koulunssa 20 meneestä vuodesta. Sain kuin sainkin tehtyä sekä kuvaesityksen että sitä tukevat tekstidiat tiistaina. Komeana pisteenä on Uma Jutilan uudelleen säveltämä Sonaatti Auroralle. Demosin esityksen eilen omalle porukalle, ja sain arvokkaita vinkkejä mm. englannin kieleen. Se Pariisin 10 minuutin luento pitää vielä jyystää:-)

TOINEN iso ja tärkeä homma oli laatia ehdotus kansainväliseksi koulunkehittämishankkeeksi, jossa isäntänä olisi Espoo. Ja aikataulu sillekin päättyi eilen. Tänään tapaan opetuspäällikön ja kuulen, kelpaako se neuvottelujen pohjaksi. Jos hanke lähtee käyntiin, sitä on saanut olla mukana tosi tärkeässä jutussa.

JA SITTEN on tämä ihan arkinen arki. Huh! Kaksi polkupyörävarkautta, joista toisen apulaisrehtori selvitti heti tosi taitavasti. Muutama surullinen oppilashuoltoasia. Johtokunnan pöytäkirjapaperit esillepitokuntoon. Virkavapauspaperinipun purkua. Hieman etäohjausta ihmissuhdesotkuihin (tämä on juuri se aika lukuvuotta, kun me ihmiset alamme törmäillä toisiimme). Riskianalyysikokous. Piipahdukset neljän luokan vanhempainillassa ja Perinneyhdistys Auroran johtokunnan kokous. Klo 21 kotiin, ja ihan puhki.

Kyllä se tästä

TÄMÄ keskiviikko juostaan vielä kovaa. Klo 7.23 haen Kauniaisten asemalta meksikolaisen professori Eduardo Anderen meille kylään. Klo 8 alkaa YT-teemaistunto Kiva-koulusta, jonka vetävät maikat Ismo, Kaija ja Marja. Sitten Eduardolle ohjelmaa. Klo 10.10 viikon toinen Kolme Iloista Rosvoa- kuunnelmalähetys. Klo 12-13 virastoon. Sieltä hakemaan porukkaa kyytiin, ja klo 14-17 vetämään viimeistä Kimara-nimistä opettajien täydennyskoulutustapahtumaa. Toivottavasti pysyn omassa vauhdissani mukana.

No, torstaina alkaa sitten toisenlainen jakso syksyä, jossa joudun ohentamaan koulun arjen johtamista. Onneksi sen voi tehdä ihan luottavaisin mielin. Seuraaville kolmelle viikolle on nimittäin kasaantunut paljon "ulkoministeri"-hommia; Rehtoriseminaarit, sitten Pariisin komennus, tiistaina pääsen koululle ja jo keskiviikkoaamuna ala- ja erityiskoulujen rehtorien kanssa opintomatkalle Hampuriin. Sitten alkaakin oman lyhyen vuosiloman (2 pv) kautta koulumme neljän päivän syysloma. Joten arjen ja sen johtamisen haasteet kohtaan oikeasti vasta syysloman jälkeen maanantaina 19.10. Mutta silloin alkaakin nousu Jouluun!

Ei kommentteja: