Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 22, 2009

Hieno tunnustus Auroran koululle


SAIN MUUTAMA aika sitten yhteydenoton Opetushallituksesta, joka on pakko tulkita nöyrästi hienoksi tunnustukseksi Auroran koululle Minua nimittäin pyydettiin pitämään lyhyehkö (30 minuutin) alustus Opetushallituksen järjestämään pohjoismaiseen opetussuunnitelmaseminaariin perjantaina 2.10 klo 13-14.30. Suomi on valinnut seminaarin pääteemaksi taide- ja taitoaineiden opetuksen, sen lisäksi käsitellään myös yleisiä ja ajankohtaisia opetussuunnitelman kehittämiseen liittyviä kysymyksiä.

OMA alustukseni tulee käsittelemään kokemuksiamme Auroran koululla 20 vuotta tehdystä esteettisen eheyttämisen kehittämistoiminnasta. Nostan esiin yrityksiämme kehittää opetusta ja eri oppiaineiden välille siltaa rakentavaa koulun toimintakulttuuria muutosteoriaa vasten. Taidekasvatus on ollut meille työkalu, jolla olemme myös rakentaneet toisin oppimisen ja monella tavalla oppimisen mahdollisuuksia oman koulumme toimintakulttuuriin. Seminaariväkeä kiinnostaa, , miten taideaineiden ja muiden aineiden opetusta eheytetään, mikä on integraation tuoma lisäarvo, miten sen on teillä pantu käytäntöön? Kahden casen yhteinen otsikko on " “The art of teaching - cross curricular links between the arts and other subjects.

HARMI kyllä en voi seurata koko kaksipäiväistä seminaaria. Luennoitsijoina olisivat olleet mm. pääjohtaja Timo Lankinen,
johtaja Olöf Olafsdottir, opetusneuvos Irmeli Halinen, professori Timo Jokela ja johtaja Gun Oker-Blom. Suomalaisrehtoreilla on nimittäin samaan aikaan Pro-rexi-seminaari Espoossa.

3 kommenttia:

enkeliporsas kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Ihme, että sinulla riittää aikaa kaikkeen.

Martti kirjoitti...

Kiitos.

Jos jotain elämässä olen oppinut, niin sen; että ikävät asiat on tehtävä. Ja sen, että on tehtävä asioita, joista tulee hyvä mieli.

Esa Kukkasniemi kirjoitti...

Onnea Martti. Hieno mahdollisuus jakaa omaa erityisosaamistaan muillekin. Keep up the good work!

t. naapurikunnan reksi