Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, elokuuta 19, 2011

Tohtori Orff kylässä - ja muutenkin mukava kesätyöpäivä

5b-luokka opiskeli torstaina jumppasalissa matikkaa 
piirtämällä ryhmissä.
KALENTERIN mukaan ollaan jo perjantaissa. Ensimmäinen kouluviikko on  päättymässä rexin näkökulmasta mitä mainioimmin. Tunnelma talossa on ollut oikein iloinen ja reipas.  Parkkipaikan työt jatkuvat. Ruoka on ollut hyvää ja sitä on ollut riittävästi.  Hannu- opettaja on hionut TN-luokassa pulpetit upeaan kuntoon. Erityisopettajamme ovat olleet iso ilon aihe. He ovat olleet viikon ekaluokissa apuna. Työtä on jaettu niin, että koulun kaikilla luokilla on  oma nimikkoerityisopettaja. Tuntuu toisi hyvältä. Opettajien jako työryhmiin alkaa olla sekin pian valmis. Odotan tältäkin idealta paljon.

KANSLIASSA sihteerillä riittää vipinää. Kirjatilauksissa on sotkuja, ja niiden selvittely on hiukka mutkikasta.

Olen saanut lukkareista  muutosehdotukset, ja korjaukset tehdään maanantaiksi. Sittenkin on vielä pari päivää aikaa hioa niitä, jos on tarvis. Rahatilannetta täytyy vielä tutkailla. Kuulin upean uutisen: Opetushallituksen POP-rahoja anoneet koulut saavat Espoossa - jos hyvin käy-  täksi syksyksi vielä ylimääräisen potin kerhotunteja.

EILEN torstaina kokoontui tämän lukuvuoden johtoryhmämme. Siihen kuuluvat rehtori, tiimipomot ja koulusihteeri. Jämäköitämme kokousotettamme.

Kehittelimme Posti-infonkin osalta  info-vihkon ideaa: Kirjaamme otsikkotasolla yhteen vihkoon kaikki eri infoissa käsitellyt asiat; Näin poissaolleetkin pysyvät perässä.  Tämä Pian aikaisemmasta koulustaan  meille tuoma käytänne on perusteltu. Tuntematon Opettaja  MBTI-testeineen viritteli edelleen mukavia ammatillisia keskusteluja. Kiva.
5a-luokassa sahattiin koulun pisin tyttö kahtia.

ILAHDUTTAVAN monissa luokissa on uskaltauduttu käyttämään ensimmäistä kouluviikkoa reilusti ryhmäyttämiseen. Se on kuin panisi rahaa pankkiin.  Myös täydennyskoulutukseen on ilmoitettu ensimmäisiä opettajia.

TÄNÄÄN on tulossa oikein mukava päivä. Koti ja Koulu ry. on tilannut meille konsertin klo 11.30.-12.15. Tohtori Orff soittaa tosi kivaa musiikkia. Ruokailu alkaa siksi tavallista aikaisemmin, ja siesta jää vähän lyhyemmäksi.  Katsomusaineet alkavat vasta ensi viikolla.  Pidän tänään perehdytysinfon meillä harvinaisempia katsomusaineita opettaville.

SITÄ ei oikein aina muista, kuinka iso muutos koulutyön alkaminen on. Rytmi vaihtuu totaalisesti. Kun talo on täynnä pieniä lapsia vikkeline jalkoineen ja nauravine silmineen, yksin kontaktien määrä päivässä  monikymmenkertaistuu.

KLO 13.30 alkaen talo tyhjenee. Alkaa uuden lukuvuoden ensimmäinen viikonloppu.

Ei kommentteja: