Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, elokuuta 20, 2011

Luokanopettaja 3/11 taitettu ja oikoluettu

LAUANTAIPÄIVÄN harrastusosastooni kuului syksyn  Luokanopettaja-lehden taiton tsekkaus ja  tekstien oikolukeminen.  Luokanopettajaliiton hallitus päätti toukokuussa syytää lehteen rahaa niin, että siinä voi olla 36 sivua. Hienoa, näin mukaan mahtuu monenlaisia juttuja, kuten makasiinityppisiin lehtiin kuuluukin.

Niin se aika menee. Olen pyörinyt tämän lehden toimituskunnassa jo 22 vuotta. (Hyvin) Pian pitäisi jo osata antaa tilaa ja siirtää upea, haastava tehtävä jollekin toiselle.

Syksyn numeron jutuista voi olla ihan ylpeä. Monet jutut ovat hyvin ajassa kiinni, osa kurkottaa eteenpäin, mutta mukana on oikein perinteistäkin, kristillistäkin.  Virikkeitä ja vinkkejä on luvassa oman maan rajojen ulkopuoleltakin. Tarkemmin ei kannata kertoa, etteivät  vihollislehdet nappaa meidän skuuppejamme.  Kirjoittajien ikähaitarikin ulottuu opettajaksi opiskelevasta juuri eläkkeelle lähtevään.

SEURAAVAKSI taittaja tekee korjaukset, ja lehti lähtee painoon. Syyskuun alussa saamme sitten ns. "sinikopiot", ja kun ne on tsekattu, koneet saavat luvan painaa  lehden. Postiin lehdet lähtevät 15.9., ja  ne ovat muutamassa päivässä lehden tilanneiden postilaatikossa.


Ei kommentteja: