Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, elokuuta 27, 2011

Kahden ensimmäisen kouluviikon saldoa

Neuvonpitoa pihalla: Hanna, rexi ja Uma. KUVA: Eeva-
Liisa Bonet
KUTEN kirjoitin, rytmi vaihtuu. Hallintomies ei kävele, vaan juoksee. Koulukone on käynnistetty, ja moottori käy kierroksilla. Kaikki ei kuitenkaan toimi. Monen luokan ATK-laitteet ovat jumissa, eikä korjaajaa ole kuulunut. Lähetin kiukkuiset muikkarit.

Perjantaina alkoi katsomusaineiden opetus.  Moni pieni tarvitsi apua löytääkseen oman tilansa.

Kokosimme myös oppilailta alustavat ilmoittautumiset kerhoihin. Kyllä kerhoille olisi kysyntää; kunpa saisimme lisäresurssia? Aktiivisimmat oppilaat haluaisivat osallistua peräti seitsemään kerhoon viikon aikana.

Kyselyn pohjalta laaditaan sitten lopullinen kerhotarjotin, joka lähetetään ensi viikonlopulla koteihin. Liikunta- , bändi- ja kuorokerhot näyttävät tässä vaiheessa olevan  ylivoimaisia suosikkeja.

SAAN muuten rehtorina olla oikein ylpeä TeamAurorasta. Meillä on oikea DreamTeam.  Itsenäisesti ajattelevia, työnsä kehittämisestä kiinnostuneita isoja persoonia. Asiat sujuvat. Uusia asioita ideoidaan yhdessä. Henki on kiva. Uudet rakenteet: perehdytys, infovihkot ja työryhmät  on nekin otettu myönteisesti vastaan.

Ja bonuksena: Erään aktiivisen isän avulla pääsimme purkamaan  joukkokiusausjutun, josta  konnille on nyt luvassa ihan tuntuvat rapsut. Kiitos isälle avusta!

ENSI viikolla nähdään sitten, toimivatko lukujärjestykset. Erityisellä mielenkiinnolla seuraamme uutta liikuntasysteemiä, jossa liikuntaa on 3.-6.-luokilla kaksi tuntia joka viikko peräkkäin.

Aurora-seminaari

ENSI viikon tärkein tapahtuma on tiistaina Auroran kappelilla pidettävä Aurora-seminaari.  Seminaari kuuluu  "ikiaikaisiin" kodin ja koulun yhteistyöperinteisiimme. Ensimmäinen tällainen seminaari järjestettiin syksyllä 1990. Vain kerran ilta on jäänyt väliin, joten vuorossa on nyt 21. seminaari.

Seminaariin on kutsuttu  koulun johtokunta varajäsenineen, Koti & Koulu ry:n hallitus aktiivijäsenineen ja koulun henkilökunta. Seminaarissa perehdytään tällä kertaa erityisesti opetussuunnitelma-uudistuksen tuomiin muutoksiin mm. oppilasta koskevan tiedonsiirron osalta.  Seminaarin ohjelma on seuraava:

18.00 Avaus. Johtokunnan ja Koti & Koulu ry:n edustajat
18.15 "Vanhan öljytankkeri Ms. Auroran 55. purjehduskausi". Opettajatiimien pomot  esittelevät tiiminsä ja kertovat lukuvuoden alun tunnelmista. Huoltajat esittäytyvät.
18.45 Opetussuunnitelmat on nyt päivitetty. Mikä muuttuu? Rehtori alustaa. Keskustelua
19.30  Kodin ja koulun yhteistyön haasteita. Ryhmäporinat Suomen Vanhempainliiton puheenjohtajan Tuomas Kurttilaan esseen pohjalta.
Porinoiden purku ja tiivistys.
20.30  Seminaarin päätös. Rehtori.


Ei kommentteja: