Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Liikunta-rock Oh Yeah! Osa 1

6ac:kin on innoissan bänditoiminnasta
SEITSEMÄN viikkoa ja riippeet jouluun. Enää. Marraskuu tuli taas varkain, ja autossakin on vielä kesärenkaat. Mistä tätä kiirettä tulee?

Tänään "levytämme" Liikunta-rock Oh Yeah - biisin Nuoren Suomen tilaaman siestaamme esittelevän minileffan musaksi. Olemme mukana kehittämässä suomalaiskoulujen koulupäivää liikunnallisemmaksi, ja osana tätä projektia Nuori Suomi lataa U-tubeen koulujen tekemiä asiaa edistäviä noin kahden minuutin videoita. Ne julkistetaan ensi viikolla.

6ac-luokka otti homman hoitaakseen. Viime viikolla luokan iskuryhmä kuvasi videolle siestaamme. Sävelsimme (tai oikeastaan sovitimme) ja sanoitimme koko luokka yhdessä kolmisäkeistöisen rockin. Opettelimme samalla riimitystä. Minä   editoin leikkeistä viikonloppuna koosteen. Ulla menee täksi päiväksi Ripan luokkaan. Ripa rakentaa bändikellariin studion, harjoituttaa esiintyjät ja äänittää biisin. Musiikki on vielä pudotettava leffaan ennen iltaa- ja leffa poltettava dvd-levylle. Ja dvd vietävä Pasilaan. Kannattaa jättää asioita viime tippaan.

Viikko on täynnä jänniä juttuja

Aloitamme viikon nro 44 YT-istunnolla. Asialistalla on 31 momenttia. Huh.  Keynote-juttuna on kehittelemämme luokan tason tehostetun tuen ohjelma, joka otetaan käyttöön tällä viikolla jo toisessa luokassa. Siihen liittyy mm.  Muksuoppi. Työn rauha on iloinen asia. Sen eteen kannattaa nähdä vaivaa.

Puhumme myös joulutodistukseen liittyvän arvioinnin periaatteista. Toivotamme erityisopettajamme Hanna Haapamäen tervetulleeksi takaisin töihin.  Ns. Kelpo-ryhmämme kokoontuu ideoimaan ensi viikon  koulutustapahtumaa Wanhassa Satamassa. Varmistamme, että kaikki luokat ovat valinneet edustajansa oppilasparlamenttiin. Tilamme oikeankokoisen joulukuusen. Nii-in.

Keskiviikkona salissa jyrisee Punk-rock. Oppimiskeskuksemme järjestää jälleen kerran kaikille kouluille yhteisen konsertin klo 12-14. Mukaan on ilmoittautunut puolenkymmentä bändiä. Jos hyvin käy, lavalle nousee myös Auroran punk-opettajien bändi.

Lasten riemuksi myös uinnit jatkuvat.  Torstaina meille tulee saksalaisia vieraita hämmästelemään suomalaista kouluopetusta. Ja perjantaina kokoontuvat 5.-6.-luokat laulamaan yhdessä. Koko viikon ajan pyörivät tietysti kerhot ja Saiturin joulun harjoitukset.

Nasta viikko siis tulossa, eikö?

Ei kommentteja: