Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, marraskuuta 14, 2010

Isänpäivästä viisi viikkoa ja rippeet jouluun

Tämä mainio kuva isänpäivä-teemasta on lainassa netistä.

HYVÄÄ isänpäivää!

Wikipedian mukaan isänpäivä on keksitty Yhdysvalloissa. Pohjoismaissa  sitä on vietetty (muuten samaan aikaan) vuodesta 1949 alkaen. Vuonna 1987 päivä oli niin vakiintunut, että se kirjattiin viralliseen kalenteriin. Isänpäivää juhlitaan  yleisimmin kesäkuussa.

Nyt on siis viisi viikkoa ja riippeet jouluun- ja neljä joulunäytelmän esityksiin.

Ensi viikosta on tulossa rehtorille  taas oikein monipuolinen:

  • Maanantaina 15.11. aamu alkaa henkilökunnan YT-istunnolla. Puhumme ainakin rahatilanteestamme ja  Saiturin Joulun työnjaosta. Päivän ohjelmaan kuuluu myös tuokio, jossa suunnittelemme pientä elokuvaa koulumme siivoojista. Pääosa oppilashuoltoryhmästämme saa koulutusta uuteen  lainsäädäntöön. Muut jatkavat iltapäivällä tiimityötä.  
  • Tiistaina 16.11.  kokoontuu oppilashuoltoryhmä sovetamaan maanantaina opittua. Uinnit jatkuvat- saatan taas päästä valvomaan:-) OHR-kokouksen jälkeen koulun pihaa ajaa kymmenkunta vierasta Pärnusta, jotka haluavat välttämättä nähdä koulumme ja kuulla rehtorin luennon:-)
  • Keskiviikkona 17.11. pidän vuosilomapäivän, ja lennän Rovaniemelle kertomaan  espoolaisesta ryhmäintehraatiometodista ja kaikille yhteisestä koulusta.  Koulussa jatkuvat uinnit.
  • Torstai  18.11.  on normipäiväVakio-ohjelmaan kuuluu vararehtorien vetämä posti-info ja johtoryhmän kokous.
  • Perjantai  19.11. on sekin normipäivä. Paitsi, että puolen päivän aikaan saan vieraaksi opetuslautakunnan puheenjohtajan, joka haluaa keskustella iltapäivätoiminnasta- siis vanhasta TIPistä. Koulupäivän jälkeen ajan Helsinkiin Luokanopettajaliiton hallituksen kokoukseen. Siellä vierähtää pääosa lauantaistakin.


Viikko on siis mukavasti täynnä toimintaa.  Seuraan kahta luokkaa, joissa pilotoidaan luokan tason tehostettua tukea. Kerhot pyörivät edelleen. Saiturin joulun roolit jaetaan ja harjoitukset niissä alkavat.

Ei kommentteja: