Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, marraskuuta 13, 2010

Keski-ja Pohjois-Espoon rehtorit pohtimassa alueen asioita

Tallinnan Heurekan nimi on Ahhaa! Sen 4D-leffa oli
lysti kokemus
ESPOO on jaettu aluesiin. Kunkin alueen rehtoreiden nokkamiehenä on oma aluerehtori. Keski-ja Pohjois-Espoon alueen rehtorit kokoontuivat perjantaina pohtimaan Ossi Airaskorven johdolla yhdessä alueen ajankohtaisia asioita. Samalla nähtiin tovi Itämerta ja Tallinnan kaupunkia.

Isoja asioita oli kaksi: kokemukset kokonaisbudjetista ja lautakunnan esittämä toive pyrkiä yhtenäistämään lukuvuoden työ- ja loma-aikoja koulujen omien lauantaityöpäivien ja niitä vastaavien vapaapäivien osalta.

Kokonaisbudjetista

Espoolaiskoulut ovat juuri saaneet tiedot budjettitilanteestaan. Omalla alueellamme pienillä alakouluilla  näyttää rahaa  jääneet vähemmän vapaaksi, kuin mitä vapaaksi jätetystä kehyksestä olisi olettanut jäävän. Outoa. Rahatilanne on erittäin kireä myös monella yläkoululla. Erityisesti monen koulun yhteisten opettajien palkkoja ei ole ehkä osattu jakaa oikien koulujen kesken. Mitä suurempi alakoulu on, sitä varmemmin  rahaa näyttää jäävän. Yhtenäisillä kouluilla on myös kohtuullinen  tilanne, ehkä juuri alakoululuokkien vuoksi.

Työ- ja loma-ajoista

Perheillä on usein lapsia eri kouluissa. Kun kouluilla on eri aikaan lauanantaityöpäiviä ja niitä vastaavia vapaapäivä, kaikki eivät riemuitse. Ongelmia on myös usean koulun yhteisillä opettajilla. Toisaalta kouluilla on kalenteriin vakiintuneita  ideoita  omille lauantaipäiville. Monella ne ovat nimenomaan yhteistyöpäiviä kotien kanssa (kuten meillä Auroran päivä). Niistä ei haluttaisi luopua. Sen sijaan olisi varmaan helpompaa löytää yksimielisyyttä siitä, mihin korvaavat vapaat sijoitetaan.  Kun katsoo lukuvuoden 2011-12 kalenteria, mahdollisia paikkoja ovat esim.

  • syysloman yhteyteen (syysloma on to-pe 13.- 14.10)
  • ma 5.12 (itsenäisyyspäivän loma on ti 6.12.2011
  • vappuaatto ma 30.5. (vappupäivä on tiistaina 1.5.2012)
  • helatorstain (17.5. 2012) jälkeinen perjantai 18.5. 2012

Muutenkin oli oikein hyödyllistä vaihtaa ajatuksia kollegojen kanssa. Siihen on usein liian vähän aikaa. Eckerön aamiainen oli tuttuun tapaan maukas. Paluumatkan Siljan Buffet oli hyvää kouluruokatasoa :-) Ja niiden välissä Tallinna oli paikallaan, tällä kertaa hieman viileänä.

Ei kommentteja: