Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, marraskuuta 28, 2010

3 viikkoa ja risat jouluun

TALVI on tullut. Taidamme nousta oikein valkoiseen jouluun.  Ellei lumi ehdi kolmen, jäljellä olevan viikon aikana sulaa. Niinkin on ensilumelle joskus käynyt.

SIIS kolme viikkoa jäljellä. Alkava viikko on "normaali". Viisi koulupäivää. Minulla siinä yksi vuosilomapäivä. Muutoin paikalla.

Seuraavan viikon maanantaille osuu vapaapäivä: itsenäisyyspäivä, joten työpäiviä on vain neljä. Luokkien työjärjestys on normaali. Opettajat aloittavat todistusten kirjoittamisen.

Se kolmas kokonainen viikko on ns. luokanopetusviikko. Kaikkia vaihtotunteja ei enää ole, vaan luokissa rauhoitutaan Jouluun. Minulla viikko kuluukin  pitkälti Saiturin Joulua saliin rakennettaessa. Tuohon viikkoon mahtuu kuusi koulupäivää.

Sitten onkin jäljellä enää kolmen koulupäivän "risat". Maanantaina vedän teatterileikit. Tiistaina siivotaan paikat ja laulataan varmaankin. Keskiviikkona jaetaan oppilaille  todistukset ja joulupussit. Siinä se sitten on: syyslukukausi 2010.

Uinnit - voitettu kanta


Uinnit on nyt voitettu kanta. Upea asia, että pääsemme halliin, mutta se, että suihkutilojen valvojaksi tarvitaan opettaja, sekoittaa koulutyötä  usean kuukauden ajana. Kun poikia uitetaan, tarvitaan miesopettaja. Jos uitetaan yhtäaikaa poikia ja tyttöjä tarvitaan paikalle sekä mies- että naisopettaja. Paras ratkaisu olisi että hallille palkattaisiin kaupungin toimesta suihkutiloja valvovat opettajat.

Ei kommentteja: