Kirjoja

Kirjoja

torstaina, marraskuuta 25, 2010

Toinen valtuustopäivä

Tähän mennessä kylpylää on voinut katsoa vain
lasi-ikkunan  takaa. Ehkä tänään?
Päivitetty 25.11.2010 klo 18.20

OAJ:n valtuuston toinen kokouspäivä on hyvässä vauhdissa.  Aamulla käytiin läpi toimintasuunnitelma, johon valtuutetut  tekivät varsin pieniä muutosesityksiä. Lastentarhurit haluaisivat vihdoinkin päästä sosterista sivistyshallinnon ja OVETES- sopimusten piiriin. Tavoitteiden saavuttamisen mittareita kritisoitiin enemmän.

Juuri nyt kuulemme yhdistyslain osittaisuudistuksen vaatimista ja mahdollisitamista muutoksista kuten esim. etäosallistuminen,  päätös ilman kokousta ja toiminnan tarkastus.

"Suuressa" salissa ollaan  aamupäivä, lounaaseen (12.00- 13.30) saakka. Iltapäivällä kokoontuvat ensin ryhmät ja sitten valiokunnat (klo 15-) käsittelemään muutosesityksiä ja ponsia. Minä kuuluun koulutuspoliittiseen  valiokuntaan. Illallinen on jälleen klo 19.30.

KLO 11.40 keskustellaan valtuuston koosta jatkossa. Ainakin ammatilliset toivovat, että sitä ei pienennetä. Valta kun siirtyisi hallitukselle ja toimistolle.

YSIN ryhmä 

KLO 13.40 istun YSIn ryhmän kokouksessa käsittelemään muutosehdotuksia. Ensin puretaan palkkapoliittisia tavoitteita.  Hyvin vilkasta keskustelua käydään luokanvalvojankorvauksista. Ja nyt kaupunkien kalleusluokista.

KLO 14.10. Nyt kiivasta keskustelua henkilökohtaisista lisistä. Onko jossain kunnassa löytynyt oikeudenmukainen tapa arvioida opettajan suoriutumista työstään?

KLO 15.20. Istun nyt koulutuspoliittisessa valiokunnassa. Käsittelemme nyt ponsia ja muutosesityksiä mm. varhaiskasvatuksesta.   Valiokunta sai hommat valmiiksi noin klo 16.30.

KLO 18.20. Juuri tullut saunasta. Ulkoallas oli mukava. Tunnin päästä päivällinen. Huomenna valtuuston viimeinen päivä.  Borta bra men hemma bäst.

PS. Eiliseen iltan oli järjestetty yllätys: Kun Turussa ollaan, niin klo 23 lavalle nousivat Matti ja Teppo. Vähän porukka tykkäsi.

Ei kommentteja: