Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, marraskuuta 21, 2010

Saiturin Joulu Aurorassa 2010


TERVETULOA KOULUTEATTERIIN

Auroran koulun tämän joulun koko koulun näytelmänä on Charles Dickensin "Saiturin Joulu". Näytelmässä  on neljä miehitystä. Lavalla on puherooleissa kymmeniä lapsia- ja aikuisiakin.

Näytelmän ovat sovittaneet, ohjanneet ja harjoittaneet Martti Hellström ja Jukka Jokiranta. Koko koulu on mukana valmistamassa esitystä: lavarakenteita, lavasteita, tansseja, julisteita, valo- ja äänitehosteita, fanipaitoja.... Musiikista vastaa koulun kuoro ja orkesteri, joita ohjaavat Uma Jutila, Kaija Kuivanen ja Katri ja Risto Schiray. Puvustusta koordinoivat Nina Mattila ja Marja-Liisa Väisälä. Tanssit ohjaa Raija Herrala. Raija myös ohjaa julisteiden tekoa. Fanipaidan logon suunnittelee Leena Fyrqvist.

Alkuperäinen pelottavuutta puretaan tässä sovituksessa komiikan avulla. Näytelmä kestää noin 35 minuuttia. Esitykset taltoidaan, ja jos kaikki menee hyvin, vanhemmilla on halutessaan mahdollisuus tilata taltioinnista kopio kohtuulliseen hintaan.

Saiturin Joulu esitetään kotiväelle lauantaina 18.12 neljä kertaa. Jotta kaikki mahtuvat saliin, esityksiä ja miehityksiä on neljä:
  • I-miehitys klo 9.00 (katsomo varattu luokille  6ac, 4a, 2a )
  • II-miehitys klo 10.00 (katsomo varattu luokille 6b, 4b, 4c, 2b )
  • III-miehitys klo 11.00 (katsomo varattu luokille 5a, 3a, 1a ja startti)
  • IV-miehitys klo 12.00 (katsomo varattu luokille 5b, 3b, 3c, 1b ja 1c).
Eräät oppilaat ovat puherooleissa muussa miehityksessä kuin muu luokkansa.  Näiden lasten vanhemmat ovat luonnollisesti tervetulleita seuraamaan sitä miehitystä, jossa oma lapsi esiintyy.

Tulkaa  kenraaliharjoituksiin

Kutsumme kaikkia kouluteatterin ystäviä sparramaan miehityksiämme esityskuntoon kenraaliharjoituksiin. Kussakin esityksessä on tilaa noin 160 katsojalle. Kenraalit ovat seuraavasti
  • I-miehitys torstaina 16.12  klo 9.30 
  • II-miehitys torstaina 16.12 klo 11.00 
  • III-miehitys perjantainan 17.12  klo 9.30 
  • IV-miehitys perjantaina  17.12 klo 11.00 

Paikat annetaan varaamisjärjestyksessä. Varaukset sähköpostilla rehtorille osoitteeseen martti. hellstrom  (at)  iki.fi    Vanhastaan voi sanoa, että kello 11 esityksiin on helpoin saada paikkoja.

Ei kommentteja: